«Γεννιές»: Φωτογραφική έκθεση στο πλαίσιο του Διεθνή Διαγωνισμού Ποίησης «Castello di Duino»

Εγκαίνια : Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30
Τεργέστη, Sala Giubileo – Filoxenia, Riva III Novembre 9

Συνέχεια ανάγνωσης «Γεννιές»: Φωτογραφική έκθεση στο πλαίσιο του Διεθνή Διαγωνισμού Ποίησης «Castello di Duino»

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό

Παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά, θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Παραρτήματος Οδησσού του ΕΙΠ, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πόλη όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία το 1814 και είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Συνέχεια ανάγνωσης Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό

Ελληνική διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Castello di Duino»

Το ποίημα «Το λουλούδι του λαβύρινθου» της μαθήτριας της 2ας Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Γεωργίας Θεοδώρας Ζώρα, διακρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης και Θεάτρου «Castello di Duino», που διοργανώνεται στην Τεργέστη από 21 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017. Η νεαρή ποιήτρια απέσπασε το σημαντικό βραβείο «Sergio Penco».

Συνέχεια ανάγνωσης Ελληνική διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Castello di Duino»

Η Εθνική Εορτή της Ελλάδας στο Βουκουρέστι

Συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών διοργανώνεται στο Βουκουρέστι από την Πρεσβεία της Ελλάδος και την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Ρουμανική πρωτεύουσα, για τον εορτασμό της 196ης  Επετείου από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η συναυλία πραγματοποιείται, στο Ρουμανικό Ωδείο, την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 17:00.

Συνέχεια ανάγνωσης Η Εθνική Εορτή της Ελλάδας στο Βουκουρέστι

EUROPIUM στο Βουκουρέστι – Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Η παράσταση της ομάδας ROOTLESSROOT, διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Τσέχικο Κέντρο. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15η Μαρτίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Majestic του Θεάτρου Odeon. Παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ LIKE CNDB 2017, σε συνεργασία με το ΘΕΑΤΡΟ ODEON, το Κέντρο Χορού και την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι.

Συνέχεια ανάγνωσης EUROPIUM στο Βουκουρέστι – Φωτογραφικά στιγμιότυπα