Πρόβλημα λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής Biblionet

Σας ενημερώνουμε ότι η  ψηφιακή βάση δεδομένων Biblionet σταμάτησε να λειτουργεί το βράδυ της Παρασκευής 17/11/2017.  Παρά τις άμεσες ενέργειες του ΕΙΠ, η διαδικτυακή εφαρμογή Biblionet συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη λειτουργία της, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη από την ανεξάρτητη εταιρεία τεχνικής υποστήριξης της βάσης. Το ΕΙΠ διαβεβαιώθηκε για την άμεση επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και προς τούτο δεν κρίθηκε αναγκαία η προηγούμενη ενημέρωση των χρηστών για παρατεταμένη δυσλειτουργία της βάσης. Η σημερινή διαβεβαίωση της εταιρείας τεχνικής υποστήριξης της Biblionet είναι ότι  η διαδικτυακή βάση θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μέσα στην αυριανή (22/11/2017) εργάσιμη ημέρα.
Το ΕΙΠ δεσμεύεται απολύτως να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της Biblionet, ακόμη και με την πλήρη αλλαγή της πλατφόρμας τεχνικής υποστήριξης της βάσης.

15η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης (3-6 Μαΐου 2018): Τιμώμενες οι χώρες της Γαλλοφωνίας

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση με αφιέρωμα στην «Αναζήτηση του νότου», βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) θα πραγματοποιηθεί φέτος μεταξύ 3-6 Μαΐου 2018, με τιμώμενες τις χώρες της Γαλλοφωνίας και ικανή εκπροσώπηση βιβλίων και συγγραφέων απ’ όλες τις ηπείρους.

Συνέχεια ανάγνωσης 15η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης (3-6 Μαΐου 2018): Τιμώμενες οι χώρες της Γαλλοφωνίας

«Ρουμανία-Κύπρος-Ελλάδα»: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Βουκουρέστι

Η ομαδική έκθεση καλλιτεχνών από τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης «Prof. Dr. Nicolae Minovici»  και είχε διάρκεια από 19 έως 29 Οκτωβρίου 2017.

Συνέχεια ανάγνωσης «Ρουμανία-Κύπρος-Ελλάδα»: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Βουκουρέστι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι του ελληνικού βιβλίου στην 69η ΔΕΒ Φρανκφούρτης

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη και το γραφείο ΕΟΤ Φρανκφούρτης, κατόρθωσε για ακόμη μία χρονιά να εξασφαλίσει στο ελληνικό βιβλίο ένα σημαντικό ταξίδι στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στον κόσμο, η οποία πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη από το 1949, έχοντας ήδη παρελθόν 500 χρόνων, σχεδόν από την εποχή του Γουτεμβέργιου.

Συνέχεια ανάγνωσης Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι του ελληνικού βιβλίου στην 69η ΔΕΒ Φρανκφούρτης

Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Τεχεράνη

English

Η «Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2017» διοργανώνεται στην Τεχεράνη από τo δίκτυο των Εθνικών Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC) και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου του Ιράν. Πραγματοποιείται από 31 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Κινηματογράφου Τεχεράνης.

Συνέχεια ανάγνωσης Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Τεχεράνη