Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό. Στην τελετή και στην κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας παραβρέθηκαν και κατέθεσαν λουλούδια ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Οδησσό κ. Δ. Δόχτσης, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Οδησσού κ. Ο. Ραντκόβσκι, ο αντιδήμαρχος της Οδησσού κ. Π. Βούγκελμαν, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας στην Οδησσό, ο διευθυντής του Τμήματος Πολιτισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Δήμου της Οδησσού, οι Πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων της Οδησσού και του Μάλι Μπουγιαλίκ.

Στη συνέχεια έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Γρηγόριος Ε’ – Πατριάρχης Κωσταντινουπόλεως», η οποία είναι αφιερωμένη στην προσωπικότητα του κατά κόσμον Γεώργιου Αγγελόπουλου, στις συνθήκες ταφής του στην Οδησσό το 1821 και στη μεταφορά των λειψάνων του στην Ελλάδα το 1871. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Παραρτήματος με το Ιστορικό Αρχείο της Οδησσού και την Εθνική Επιστημονική βιβλιοθήκη της Οδησσού.

Εν μέσω συναγερμού και πυραυλικής επίθεσης που δέχτηκε η Οδησσός την ώρα εκείνη, τα εγκαίνια διακόπηκαν και ο κόσμος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο. Παρόλα αυτά όμως παρέμεινε και μετά το τέλος του συναγερμού συνεχίστηκε η εκδήλωση των εγκαινίων στην οποία μίλησαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οδησσού Ολέγκ Ντιόμιν, η Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Επιστημονικής Βιβλιοθήκης της Οδησσού κα Μπιριουκόβα, η καθηγήτρια του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Οδησσού κα Ουβάροβα, η Πρόεδρος της κοινότητας των Ελλήνων της Οδησσού κα Πολυχρονίδη και η καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και στέλεχος του Παραρτήματος Δρ. Ν. Ποντκοβυρώφ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.