Ρουμανία | Το ΕΙΠ στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Με την ταινία «Animal», της Σοφίας Εξάρχου, συμμετέχει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην 28η έκδοση του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο διεξάγεται στο Βουκουρέστι από 9 έως 15 Μαΐου 2023.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιείται την Παρασκευή, 10 Μαΐου:
– στο Βουκουρέστι, στις 8.00 μ.μ., στον Kινηματογράφο «Union»
– και ως εναρκτήρια ταινία της έκδοσης του Φεστιβάλ στο Μποτοσάνι, στις 7.00 μ.μ., στον Κινηματογράφο «Unirea».

Animal [2023]
Ελλάδα, Αυστρία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, 2023
Παραγωγή: Μαρία Δρανδάκη, Μαρία Κοντογιάννη, Λούκας Βαλέντα Ρίνερ, Λόρα Στέριαν, Στέλιος Καμμίτσης, Βίκυ Μίχα, Ivan Tonev
Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου
Σενάριο: Σοφία Εξάρχου
Φωτογραφία: Μόνικα Λεντζέβσκα
Μοντάζ: Ντράγκος Απέτρι
Μουσική: Βόλφγκανγκ Φριτζ
Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη, Αχιλλέας Χαρίσκος, Βούντου Γιούργκενς, Χρόνης Μπαρμπαριάν, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Δανάη Πετροπουλέα, Kristof
Διάρκεια: 116 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Σύνοψη:
Κάτω από τον καυτό ήλιο της ελληνικής υπαίθρου, οι ανιματέρ που δουλεύουν σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο προετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας. Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται και η πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Κάλιας αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν ανάψουν ξανά τα φώτα, το σόου θα πρέπει να συνεχιστεί.

Χρυσός Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη και βραβείο ερμηνείας στο Λοκάρνο για ένα σωματικής έντασης, μινιμαλιστικής πλοκής και μελαγχολικού ρεαλισμού δράμα πάνω στη σύγχρονη υπαρξιακή αποξένωση.