Teti Kasioni și Yorgos Athanasiou, la București

Ελληνικά
English

Cu prilejul Zilei Naționale a Greciei, Fundația Culturală Greacă organizează, pe 21 și 23 martie, două concerte susținute de Teti Kasioni (voce) și Yorgos Athanasiou (chitară).

Această prezentare necesită JavaScript.

Concertele se desfășoară sub egida Ambasadei Republicii Elene la București și sunt sponsorizate de Piraeus Bank, Imobiliara Chrissoveloni, LOUX, Dirent și Phoenicia Grand Hotel.

Afis Carturesti„Cu o chitară… în jurul lumii”
21 martie, ora 19.00
Librăria Cărturești Carusel, Lipsani 55

Teti Kasioni și Yorgos Athanasiou ne invită la o călătorie muzicală prin zona Mediteranei, regiunile elenofone ale Italiei de Sud, America Latină și Balcani.

Afis ICR„Călătorie prin muzica Greciei”
23 martie, ora 19.00
ICR, Aleea Alexandru 38

O călătorie de-a lungul istoriei recente a muzicii grecești. Teti Kassioni și Yorgos Athanasiou interpretează compoziții semnate de Manos Hatzidakis, Mikis Theodorakis, Vasilis Tsitsanis, precum și de alți muzicieni importanți ai Greciei de ieri și de astăzi.

Partener media: Observator cultural
Afișe: (c) Daniel Cozma

1Teti Kassioni
Teti Kassioni este o tânără interpretă și textieră de muzică pop și etno. În ultimii ani, a făcut parte din grupuri muzicale al căror scop a fost promovarea muzicii diverselor popoare – Antidotum Taranatulae, Mare Libre sau Graviton –, îmbogățindu-și astfel repertoriul internațional. A colaborat cu importanți compozitori și textieri greci. Este absolventă a Secției de Limbă și Literatură Franceză a Universității Aristotel din Salonic, precum și a Secției de Traducere și Interpretare a Universității din Bologna. Acum lucrează la primul ei disc și participă la concerte pe importante scene din Grecia.

2Yorgos Athanasiou
S-a născut în localitatea Paramythia din regiunea Thesprotia (în Nord-Estul Greciei). A studiat chitară clasică și muzică tradițională greacă, specializându-se în oud (outi). L-a avut ca profesor de chitară clasică pe solistul și compozitorul Kostas Grigoreas. A urmat seminarii de chitară clasică sub îndrumarea lui Roland Dyens, John Mills, Kostas Grigoreas, Liza Zoi și Evanghelos Asimakopoulos. A participat la grupurile muzicale de lucru organizate de Fotis Siotas.