Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cinefemina στη Ρουμανία

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο  σε γυναίκες σκηνοθέτες και διεξάγεται στο διάστημα 8-18 Ιουνίου 2021. Η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βουκουρέστι συμμετέχει στο Cinefemina με την ταινία «Ώρες κοινής ησυχίας» (2006), της Κατερίνας Ευαγγελάκου. Η ταινία θα προβληθεί στις 16 Ιουνίου, στις 21:30, στο Δημαρχείο Βουκουρεστίου, στον κήπο του πολιτιστικού κέντρου Creart.

Το Cinefemina πλαισιώνεται με έκθεση φωτογραφίας των σκηνοθετών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cinefemina πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της EUNIC, από επτά μέλη του δικτύου στη Ρουμανία: Αυστριακό Πολιτιστικό Φόρουμ, Γενική Αποστολή Valonia-Bruxelles, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βουκουρέστι, Ινστιτούτο Cervantes, Ινστιτούτο Goethe, Πρεσβεία Ισπανίας, Πρεσβεία Σουηδίας, Πολωνικό Ινστιτούτο, Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού.

Εισιτήρια

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το πρόγραμμα

Η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βουκουρέστι εγκαινιάστηκε το 2008 με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις και μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκαν στενοί δεσμοί με ρουμανικούς και ξένους πολιτιστικούς φορείς στο Βουκουρέστι. Η Εστία Βουκουρεστίου του ΕΙΠ είναι μέλος του τοπικού δικτύου EUNIC και συμμετέχει τακτικά στις κοινές εκδηλώσεις του όπως η Νύχτα των Πολιτιστικών Ινστιτούτων, το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το Σαλόνι των Κινούμενων Σχεδίων, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η Νύχτα της Λογοτεχνίας κ.ά.