Το ΕΙΠ παρουσιάζει τον συλλογικό του τόμο: «Η Επανάσταση του 1821. Έντεκα ιστορικοί ιχνηλατούν την πορεία του Αγώνα»

Η παρουσίαση της έκδοσης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 18ης ΔΕΒΘ, στην αίθουσα «Διονύσιος Σολωμός» το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου και ώρα 11:00.

Για «έναν τόμο που καλύπτει πολλές και σημαντικές πτυχές της εθνικής επετείου και προσφέρει μια πληρέστατη ενημέρωση γύρω από το πολυσύνθετο αυτό γεγονός», έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Νίκος Α. Κούκης, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Σιδέρης πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν τόμο «γραμμένο με επιστημονική επιδεξιότητα και αναστοχαστική πρόθεση».

«Η ελληνική κοινωνία για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο και σε εκδοτικό επίπεδο» σημείωσε η κ. Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος ΔΣ του Ιδρύματος.

Ο κ. Χάρης Μελετιάδης, καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος, τόνισε ότι «το ’21 συνδιαμορφώνει τις καταστατικές αρχές της συλλογικής μας εθνικής ταυτότητας».