Συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με μεγάλη χαρά, συνεργάζεται φέτος με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, υποστηρίζοντας την κεντρική εκδήλωση της 18ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 19.00.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν δράσεις και στιγμιότυπα από την ψηφιακή 17η ΔΕΒΘ του 2020, καθώς και το πρόγραμμα της φετινής, με θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821,έχει αναλάβει ο αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Νίκος Νικολάου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από  τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού» για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων, συνοδευόμενο με οπτική απεικόνιση με κεντρικό ήρωα τον Νίκο Σκαλκώτα και εμπνευσμένο από την τρυφερή παιδική ηλικία του συνθέτη. Ρόλο αφηγητών θα αναλάβουν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη και Γιάννης Γκρέζιος.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Χάρης Ιλιάδης ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την Βασιλική Καρακώστα που θα παρουσιάσει γνωστά τραγούδια Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής για φωνή και κουαρτέτο εγχόρδων.