Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Εκδήλωση από το ΕΙΠ στην Οδησσό

Στις 10 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 16:00, το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, με τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών της Σχολής Διεθνών Σχέσεων, Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Οδησσού, καθώς και των καθηγητών νέας ελληνικής του Συντονιστικού Γραφείου Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Η διαδικτυακή παρουσίαση έχει θέμα «Η γλώσσα ως όχημα του ηθογραφικού διηγήματος στο μεταίχμιο του 19ου αιώνα» και βασίζεται στην πρόσφατη έκδοση στα ουκρανικά της Ανθολογίας «Όνειρο στο κύμα» [Lviv: Apriori 2021, μετάφραση Α. Σαβένκο], η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα του Γεώργιου Βιζυηνού, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Εμμανουήλ Ροΐδη.

Ομιλητές:

Θεοδόσιος Κουκουβίνος και Ασπασία Μικρούλη, εκπαιδευτικοί του Συντονιστικού Γραφείου Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Οξάνα Σνιγκοβκά και Αντρέι Μαλαχίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Βοηθός Καθηγητή, στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Οδησσού και μεταφραστές της Ανθολογίας.

Φοιτητές του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Οδησσού που μαθαίνουν ελληνικά.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και πραγματοποιείται διαδικτυακά στο Microsoft Teams στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://teams.live.com/meet/94183869521946