Οι υποψήφιες για τα Βραβεία Άντερσεν 2022, Μαρία Παπαγιάννη και η Ίρις Σαμαρτζή, στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου Μπολόνιας

Ψηφιακή παρουσίαση την Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, ώρα 16:30.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Μαρία Παπαγιάννη (για τη συγγραφή) και την Ίριδα Σαμαρτζή (για την εικονογράφηση), τις δύο Ελληνίδες υποψήφιες για τα Διεθνή Βραβεία Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2022.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο επίσημο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΔΕΒ Μπολόνιας και θα μεταδοθεί ψηφιακά και μέσα από την ιστοσελίδα της (απαραίτητη η εγγραφή):
https://www.bolognachildrensbookfair.com/…/10953.html

Τις δύο υποψήφιες, τις οποίες έχει προτείνει το Ελληνικό τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, συστήνουν στο διεθνές κοινό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκος Α. Κούκης και η Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ κα Βασιλική Νίκα. Ταυτόχρονα, η λογοτεχνική πράκτορας Κατερίνα Φράγκου μιλάει για την ανοδική διεθνή πορεία του ελληνικού παιδικού βιβλίου, τις δυνατότητες και τις προοπτικές.

Στη βιντεοσκοπημένη εκδήλωση θα παρακολουθήσουμε τη Μαρία Παπαγιάννη να ξεδιπλώνει τις σκέψεις της γύρω από τη συγγραφή και το βιβλίο, τις πηγές έμπνευσης, τις λέξεις, τις εικόνες, τις εμπειρίες που γίνονται ιστορίες και συνομιλούν με τα παιδιά. Ενώ η Ίρις Σαμαρτζή μας βάζει μέσα στο εργαστήριο της και μας δείχνει πώς μεταμορφώνει απλά ανακυκλώσιμα υλικά σε εικόνες που διηγούνται ιστορίες μέσα από τα βιβλία της.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Με τη συνεργασία του Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερα:
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει την Ελληνική συμμετοχή στην ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μπολόνιας