Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος

Διήμερη επίσκεψη στις ανακαινισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αθήνα -πρώην οικία Πρόδρομου Μποδοσάκη- πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού για την Εξερεύνηση του Διαστήματος, Γεώργιος Α. Δανός, την Πέμπτη, 9/2 και Παρασκευή, 10/2/2023 έπειτα από πρόσκληση του εκπροσώπου του ΕΙΠ στην Κύπρο, Γιώργου Ταξιαρχόπουλου.

Ο κ. Δανός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκο Α. Κούκη, με τον οποίο συζήτησαν ειδικά θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο φορέων και υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για πολιτιστικές δράσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη αλλά και διεθνώς, με σκοπό την προώθηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος ξεναγήθηκε στους χώρους και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΙΠ, ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό σχετικά με τη χρήση και τη διατήρηση της ιστορίας των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος, επαινώντας τις προσπάθειες για τη συνολική αναβάθμιση του Ιδρύματος που έχουν επιτευχθεί.