Επίσκεψη μαθητών στην Τεργέστη στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Φιλίας

Την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και η Ελληνική Κοινότητα της Τεργέστης, υποδέχτηκαν 40 μαθητές Ευρωπαϊκών και Ασιατικών σχολείων και τους συνοδούς καθηγητές τους, που επισκέφθηκαν την Τεργέστη στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Φιλίας.

Στη φετινή 3η Έκδοση της δράσης συμμετείχαν μαθητές από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, την Ιταλία, τη Μαλαισία, την Τσεχία και το Χονγκ Κονγκ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Μουσείο της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης. Τη δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας παρουσίασε η Διευθύντρια του Ιδρύματος στην Ιταλία, κα Αλίκη Κεφαλογιάννη, και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κα Μαρία Κασσωτάκη και ο Ιερέας Γρηγόριος Μηλιάρης μίλησαν για την ιστορία και τις πολιτιστικές και θρησκευτικές δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας στην Τεργέστη.

Βασικός στόχος της Διεθνούς Εβδομάδας Φιλίας, αποτελεί η θεμελίωση της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης ως στοιχεία απαραίτητα για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές συμμετέχουν σε δραστηριότητες, επισκέπτονται εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος προκειμένου να μάθουν περισσότερα σχετικά με την περιοχή.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβάλλει στην αδελφοποίηση σχολείων, αναλαμβάνει την εκπόνηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προωθεί και συντονίζει τη συμμετοχή σχολείων και Πανεπιστημίων σε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα.