Οιδίπους Τύραννος: Συζήτηση περί Αρχαίας Τραγωδίας – Λευκωσία

Η Συζήτηση διοργανώνεται την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, στο Λύκειο Ακροπόλεως, από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού,

Συνέχεια ανάγνωσης Οιδίπους Τύραννος: Συζήτηση περί Αρχαίας Τραγωδίας – Λευκωσία

«Φωνές της γης μας: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον» – Λευκωσία

Διάλεξη για τη Δημοτική μουσικοποιητική παράδοση της Κύπρου διοργανώνεται στη Λευκωσία, την Τετάρτη, 1η Μαρτίου, στις 7:00 μμ, από την Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Συνέχεια ανάγνωσης «Φωνές της γης μας: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον» – Λευκωσία

Συμπόσιο Οινογνωσίας στη Λευκωσία – Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού διοργάνωσε, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, εκδήλωση Οινογνωσίας στη Λευκωσία, στη Δημοσιογραφική Εστία Κύπρου, με τη συμμετοχή 17 Κύπριων οινοποιών.

Συνέχεια ανάγνωσης Συμπόσιο Οινογνωσίας στη Λευκωσία – Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Συμπόσιο Οινογνωσίας στη Λευκωσία

Το Συμπόσιο διοργανώνεται στη Δημοσιογραφική Εστία Κύπρου, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, από την Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Συνέχεια ανάγνωσης Συμπόσιο Οινογνωσίας στη Λευκωσία

«Θωμάς Φλαγγίνης: Κορυφαία μορφή του νεώτερου Ελληνισμού»

H Εστία Ελλάδος Κύπρου του ΕΙΠ διοργανώνει διάλεξη στη Λευκωσία, για τον Έλληνα λόγιο και ευεργέτη, Θωμά Φλαγγίνη. Έχει τίτλο: «Θωμάς Φλαγγίνης: Κορυφαία μορφή του νεώτερου Ελληνισμού».

Συνέχεια ανάγνωσης «Θωμάς Φλαγγίνης: Κορυφαία μορφή του νεώτερου Ελληνισμού»

«Μέρες Σεφέρη» στη Λευκωσία [18-24 Νοεμβρίου 2016]

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνουν εκδηλώσεις στην Πύλη Αμμοχώστου, αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα ποιητή και διπλωμάτη, Γιώργο Σεφέρη.

Συνέχεια ανάγνωσης «Μέρες Σεφέρη» στη Λευκωσία [18-24 Νοεμβρίου 2016]

«Η Διαχρονία της Ελληνικής Γλώσσας»: Ημερίδα στη Λευκωσία

Ημερίδα με θέμα: «Η Διαχρονία της Ελληνικής Γλώσσας» διοργανώθηκε την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, από τις Διευθύνσεις Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και την Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Συνέχεια ανάγνωσης «Η Διαχρονία της Ελληνικής Γλώσσας»: Ημερίδα στη Λευκωσία

«Κερύνεια – Αμμόχωστος – Κατεχόμενα»: Βραδιά ποίησης και μουσικής

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού διοργανώνει την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Λευκωσία, στον προαύλιο χώρο του οικήματός της, βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στην Αμμόχωστο, την Κερύνεια και τις άλλες κατεχόμενες πόλεις της Κύπρου.

Συνέχεια ανάγνωσης «Κερύνεια – Αμμόχωστος – Κατεχόμενα»: Βραδιά ποίησης και μουσικής

«Πολυμερής Διπλωματία και Κυπριακό»: Διάλεξη του Πρέσβη κ. Ανδρεστίνου Παπαδόπουλου

Η διάλεξη με θέμα «Πολυμερής Διπλωματία και Κυπριακό» του πρώην Πρέσβη δρ Ανδρεστίνου Ν. Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Συνέχεια ανάγνωσης «Πολυμερής Διπλωματία και Κυπριακό»: Διάλεξη του Πρέσβη κ. Ανδρεστίνου Παπαδόπουλου

«Το Ρωσικό Προξενείο στην Οθωμανοκρατούμενη Κύπρο»: Διάλεξη της δρος Νάσας Παταπίου

Οι σχέσεις της Κύπρου με την ομόδοξη Ρωσία χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.  Από τότε μέχρι σήμερα, παρά την Οθωμανική και στη συνέχεια τη Βρετανική κατοχή, οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και των δύο κρατών αναπτύχθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που πιστοποιούν ειδικά σήμερα, τις αγαστές και πολύ επωφελείς, πολλαπλώς, σχέσεις μεταξύ των δύο φιλικών λαών και χωρών.

Συνέχεια ανάγνωσης «Το Ρωσικό Προξενείο στην Οθωμανοκρατούμενη Κύπρο»: Διάλεξη της δρος Νάσας Παταπίου

Μουσική εκδήλωση στην Λευκωσία

English

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού διοργανώνει στις 10 Μαρτίου, στην Αίθουσα Τελετών «Πασχάλη Πασχαλίδη» της Ελληνικής Τράπεζας στην Λευκωσία, μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια από ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Παραλιμνίου, καθώς και διαλέξεις για την μουσικοποιητική παράδοση της Κύπρου και το ρόλο της Ελληνικής μουσικής στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού.

Συνέχεια ανάγνωσης Μουσική εκδήλωση στην Λευκωσία

Σεμινάριο για τα Ομηρικά Έπη στην Λευκωσία

English

Η μοναδικότητα της Ομηρικής ποίησης ήταν το αντικείμενο του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο της Λευκωσίας με τη συνεργασία της Εστίας Ελλάδος Κύπρου του ΕΙΠ και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Συνέχεια ανάγνωσης Σεμινάριο για τα Ομηρικά Έπη στην Λευκωσία

Έκθεση ζωγραφικής έργων Ρώσων ζωγράφων

English

Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία και η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, διοργανώνουν στη Λευκωσία, για τον εορτασμό των 55 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας – Κύπρου, έκθεση με 55 έργα σημαντικών Ρώσων ζωγράφων από ιδιωτικές συλλογές.

Συνέχεια ανάγνωσης Έκθεση ζωγραφικής έργων Ρώσων ζωγράφων

«Ανατολικά της Αττάλειας, βόρεια της Λευκωσίας»: Βιβλιοπαρουσίαση στην Λευκωσία

English

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μάριου Μιχαηλίδη «Ανατολικά της Αττάλειας, βόρεια της Λευκωσίας» (2014) των εκδόσεων MOMENTUM, πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στην Λευκωσία.

Συνέχεια ανάγνωσης «Ανατολικά της Αττάλειας, βόρεια της Λευκωσίας»: Βιβλιοπαρουσίαση στην Λευκωσία

Η κρίση και το μέλλον της Ευρώπης – Επιστημονική Εσπερίδα

English

Το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνουν Επιστημονική Εσπερίδα, που θα λάβει χώρα στο κτήριο του Πανεπιστημίου Frederick (Γ. Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία) την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, ώρα 16:30 – 21:30.

Συνέχεια ανάγνωσης Η κρίση και το μέλλον της Ευρώπης – Επιστημονική Εσπερίδα

«Ποιος Καβαφης; Η διερευνηση μιας αποριας»: Διαλεξη του καθηγητη Δημητρη Δημηρουλη

English

Ο μελετητής του Καβαφικού έργου και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Δημηρούλης, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνέχεια ανάγνωσης «Ποιος Καβαφης; Η διερευνηση μιας αποριας»: Διαλεξη του καθηγητη Δημητρη Δημηρουλη