Μουσική εκδήλωση στην Λευκωσία

English

Η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού διοργανώνει στις 10 Μαρτίου, στην Αίθουσα Τελετών «Πασχάλη Πασχαλίδη» της Ελληνικής Τράπεζας στην Λευκωσία, μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια από ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Παραλιμνίου, καθώς και διαλέξεις για την μουσικοποιητική παράδοση της Κύπρου και το ρόλο της Ελληνικής μουσικής στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κυρία Μαρία Χατζηνικολάου, τ. Διευθύντρια Λυκείου με θέμα: «Ο ρόλος της Ελληνικής μουσικής στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού», και η κυρία Ειρήνη Ροδοσθένους, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης με θέμα: «Η μουσικοποιητική παράδοση της Κύπρου: Ένας αστείρευτος θησαυρός».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο οι παραδοσιακές μελωδίες μετατρέπονται σε μελωδικά πρότυπα για τη δημιουργία νέων τραγουδιών και θα αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο ο λαϊκός δημιουργός εκφράζει μέσα από το τραγούδι το σεβασμό του στη γλώσσα του και στο πολιτιστικό του παρελθόν.

Τραγούδι: Ειρήνη Ροδοσθένους.

Χορηγός της μουσικής εκδήλωσης είναι η Ελληνική Τράπεζα.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00
Αίθουσα Τελετών «Πασχάλη Πασχαλίδη» της Ελληνικής Τράπεζας
Λεωφ. Αθαλάσσας 173, Λευκωσία