Τιμητική Εκδηλώση για τον καθηγητή Ανδρέα Καραμάνο

Η Εστία Ελλάδος στην Κύπρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου τίμησαν τον Ανδρέα Ι. Καραμάνο, πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος και πρώην πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στην Λευκωσία.

Η Κλαίρη Αγγελίδου, Πρόεδρος της Εστίας Ελλάδος στην Κύπρο, τόνισε πως η συμβολή του Ανδρέα Καραμάνου υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική, όχι μόνο στα ζητήματα της ελληνικής παιδείας, αλλά και στη διεθνή προβολή της Κύπρου και του Κυπριακού Προβλήματος.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Καδής, αναφέρθηκε στο ήθος του επιστήμονα και ανθρώπου Καραμάνου και επικεντρώθηκε στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Κύπρο για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αλλά και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος ειδικότερα.
Ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, υπογράμμισε τη σημασία του έργου του Ανδρέα Καραμάνου στον πολιτισμό, αλλά και στην ελληνική πολιτική και υπογράμμισε πως η ελληνική πολιτική αισθάνεται έντονη την απουσία πολιτικών της ποιότητάς του, σήμερα σε μια εποχή βαθιάς και πολυεπίπεδης κρίσης.
Ο κ. Καραμάνος, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε συγκινημένος για την τιμή που του αποδίδει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Κυπριακή Δημοκρατία και ανέπτυξε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, προβάλλοντας το πόσο κρίσιμη είναι η αειφόρος ανάπτυξη για την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής και την επιβίωση του ανθρώπου στον κόσμο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τελετή απονομής τιμητικής διάκρισης, τόσο από τον Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.