Cinefemina sau Cinema la puterea feminin

Un eveniment EUNIC, la Grădina cu filme

Multă vreme, lumea a fost privită — și creată — de privirea bărbaților. EUNIC Romania propune o schimbare de perspectivă și vă invită să priviți prin ochii femeilor, mai precis prin lentila camerei de filmat și prin realizările unor regizoare, scenariste și producătoare de seamă, care au marcat industria cinematografică. Prin acest eveniment, ne dorim să echilibrăm balanța genurilor în creația artistică, dând nu doar Cezarului, ci și femeii ce este al… tuturor.

Cinefemina este o recunoaștere a excelențeiartistice a femeilor, dar și o salvare de la uitare a unor nume marcante, care, încă din perioada filmului mut, au contribuit la nașterea și maturizarea celei de-a șaptea arte. În fond, artele au fost dintotdeauna patronate de Muze, nu?

După o prea lungă perioadă de izolare, EUNIC Romania vă scoate din casă în fiecare seară de la ora 21:30, în perioada 8-18 iunie, și vă așteaptă la Grădina cu Filme (Creart, Piața Alexandru Lahovari 7), unde un bogat meniu pentru cinefili a fost pregătit, cu sprijinul Creart, de către șapte instituții membre ale EUNIC Romania: Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes,Institutul Cultural Român, Institutul Goethe și Institutul Polonez.

Cinefemina se deschide în data de 8 iunie, ora 20:30, cu o expoziție de portrete dedicate regizoarelor incluse în program, precum și cu un trailer de prezentare a festivalului.

Fundația Culturală Greacă participă la festival cu filmul 🎥 Ore de liniște / False Alarm (Ώρες κοινής ησυχίας — 2006), regizat de Katerina Evanghelakou. Proiecția are loc în data de 16 iunie, începând cu ora 21:30.

Biletele se pot achiziționa online, urmând linkul: Bilete online | Eventbook.

Mai multe despre evenimentși programul festivalului aflați de pe pagina dedicată acestuia pe Facebook:
https://www.facebook.com/events/228269938636654/