Festivalul Internaţional „Serile de chitară” [Ediţia a VI-a]

Consideraţi de critică şi de lumea muzicală „una dintre cele mai bune formaţii camerale de duo din lume”, lăudaţi pentru „nivelul tehnic şi artistic remarcabil, cu o sincronizare care te face să îţi imaginezi că asculţi un singur instrumentist” (Steve Marsh, Classical Guitar Magazine), Duo Melis concertează sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, cu ocazia deschiderii celei de-a şasea ediţii a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos.

Susana Prieto (Spania) şi Alexis Muzurakis (Grecia) vor încînta publicul meloman cu un program de dansuri şi sonate care îmbină virtuozitatea cu lirismul: Dansuri spaniole de Manuel de Falla, Valsuri poetice de Enrique Granados şi Suita de tangouri de Astor Piazzolla, alături de 4 sonate de Domenico Scarlatti şi o lucrare cîntată în premieră în România, Sonata pentru două chitare de Miguel A. Roig-Francoli, unul dintre cei mai apreciaţi compozitori spanioli contemporani.

Duminică dimineaţă, începînd cu ora 10.00, la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, cei doi muzicieni vor desfăşura o sesiune de masterclass-uri dedicată tinerilor chitarişti de la noi.

Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi: www.seriledechitara.ro sau www.facebook.com/kitharalogos

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos, în parteneriat cu Institutul Cervantes şi Fundaţia Culturală Greacă.

Pentru programul festivalului, vezi:
http://fundatiaculturalagreaca.blogspot.ro/2016/10/festivalul-international-serile-de.html