Film de dans – Europium by RootlessRoot

Marți, 14 iulie, de la ora 21:00, vă invităm la Seara Filmului de Dans în Grădina cu Filme!

În parteneriat cu Grădina cu filme – Cinema & More / Creart și Οnassis Cultural Centre Athens, proiectăm „Europium” – o înregistrare a spectacolului produs de Onassis STEGI și Fighting Monkey / RootlessRoot, prezentat la Atena (www.onassis.org).

Subtitrare în limba engleză
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KDSJVmcRqG0

„Europium – Un performance estetic și metaforic, care explorează identitatea Europei.

Europium este rezultatul unor reflecții pe marginea ideii a ceea ce înseamnă Europa și cultura europeană. Deși fondatorii companiei RootlessRoot provin din țări diferite, Grecia și Slovacia, originile lor europene, în ciuda contrastelor, rămân comune și se reflectă în demersul artistic exprimat pe scenă. Diversitatea devine astfel un cuvânt-cheie și reflectă situația unei Europe aflate azi în căutatea unei identități. Titlul spectacolului, așa cum mărturisesc artiștii, le-a fost inspirat de EU63 – Europium, „un element chimic, fără un rol biologic semnificativ, care este instabil și se descopune cu ușurință. Iar aceste trăsături ale lui sunt” – după părerea lor – „grăitoare pentru situația din Europa zilelor noastre”. RootlessRoot este o platformă prin care cei doi creatori ai săi, Linda Kapetanea și Josef Frucek, își exprimă viziunea artistică și filosofia asupra mișcării, urmărind să dezvolte un limbaj corporal accesibil și imaginativ, care să redea emoția umană și expresiile culturale.”

Linda Kapetanea și Jozef Fruček (Rootless Root) construiesc o plută pentru viitorul incert al Europei și vorbesc despre producție:

„Când am început să pregătim această reprezentație, eram foarte interesați de istoria și mitologia referitoare la numele Europei. […] Unul dintre favoriții noștri este lemnul. Așa că am început să lucrăm la o plută. «Pluta Medusei» ni s-a părut cea mai clară poveste despre Europa de până acum. «Pluta Medusei» este o adevărată poveste care s-a întâmplat în urma naufragiului fregatei navale franceze «Méduse».

Accesul începând cu ora 20:00.

*Intrarea liberă cu rezervare
**Rezervări pe Bilete.ro și la casa de bilete creart.
***Rezervările își pierd valabilitatea cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului, dacă cei care au făcut rezervarea nu anunță în prelabil că vor întârzia. Din acel moment, accesul se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.
****Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a rezerva: www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema

Concept și direcție: RootlessRoot – Linda Kapetanea și Jozef Fruček
Creat și interpretat de: Manuel Ronda, Jacob Ingram-Dodd, Konstantina Efthymiadou, Paul Blackman, Linda Kapetanea

Conceptul vizual și set design: Jozef Fruček
Compoziție muzicală: Vassilis Mantzoukis
Dramaturgie: Martin Kubran
Inginer sunet: Christos Parapagkidis
Light Design: Sofia Alexiadou
Costume: Isabelle Lhoas

EUROPIUM este produs de Onassis STEGI (GRECIA) și RootlessRoot
Coprodus de JOJO-OULU DANCE CENTRE / OULU CITY THEATRE (FINLANDA)
Sprijinit în turneu de Onassis STEGI – Programul de export cultural „Outward Turn”

Onassis STEGI a fost inaugurat în decembrie 2010 la Atena, ca un nou centru cultural accesibil tuturor, un spațiu care găzduiește evenimente și acțiuni pe întregul spectru al artelor, de la teatru, dans, muzică, cinema și arte vizuale la digital, artă hibrid și cuvântul scris. Misiunea sa este promovarea expresiei culturale contemporane, sprijinul artiștilor greci, cultivarea colaborărilor internaționale, educația și învățarea pe tot parcursul vieții, precum și coexistența și interacțiunea științelor, inovației și artelor.

STEGI este o inițiativă a Fundației Onassis.
Fb: https://www.facebook.com/Stegi.Onassis.Cultural.Centre
Insta: https://www.instagram.com/onassis.stegi/
Tw: https://twitter.com/STEGI_OCC

Citiți și:
EUROPIUM by ROOTLESSROOT
https://hfc-worldwide.org/bucharest/2017/02/28/europium-by-rootlessroot/