Spectacolul începe cu o lectură… de piese grecești

Ελληνικά

Teatrul Nottara și Fundația Culturală Greacă organizează, în perioada 14-16 iunie 2017, a noua ediție a seriei de spectacole-lectură intitulate „Spectacolul începe cu o lectură”, coordonată de regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mâzgăreanu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Prin acest proiect, Teatrul Nottara și Fundația Culturală Greacă își propun stabilirea unui dialog între spațiul cultural și teatral românesc și cel internațional prin probarea calităților dramaturgice ale pieselor, atât prin exercițiul teatral de lectură realizat de regizori și actori, cât și prin intermediul unor discuții libere între spectatori, regizori, actori și autori.

!!!!!!!!afis.cdrTextele alese spre a fi lecturate – și interpretate – de către actorii Teatrului Nottara sunt comedii semnate de autori contemporani și au fost traduse în premieră în România. Două dintre textele alese sunt scrise special pentru scenă, iar al treilea reprezintă o adaptare pentru teatru a unui roman: Thailanda (titlu original: Cu forță, din Kifisia) de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, în regia lui Mihai Lungeanu, Diseară mâncăm la Iocasta de Akis Dimou, în regia lui Yannis Paraskevopoulos, și Martor mi-e Dumnezeu de Makis Tsitas, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Vor fi prezenți și vor vorbi despre teatru dramaturgul Akis Dimou, autorul uneia dintre piese, și regizorul Yannis Paraskevopoulos, care este atașat deja de România prin numeroasele sale colaborări, atât la Craiova, cât și la București. Discuțiile dintre invitați și public vor fi moderate de criticul de teatru Cristina Rusiecki. Spectacolele-lectură se desfășoară în Sala George Constantin, începând cu orele 19.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul spectacolelor-lectură:

14 iunie, ora 19.00Martor mi-e Dumnezeu de Makis Tsitas, regia: Alexandru Mâzgăreanu. Cu: Gabriel Răuță

15 iunie, ora 19.00Thailanda de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, regia: Mihai Lungeanu. Cu: Ada Navrot, Luminița Erga, Isabela Neamțu, Ioana Calotă.

16 iunie, ora 19.00Diseară mâncăm la Iocasta de Akis Dimou, regia: Yannis Paraskevopoulos. Cu: Cerasela Iosifescu, Alexandru Jitea, Alexandru Mike Gheorghiu, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică, Rareș Andrici, Cristina Juncu.