Salonul European de Bandă Desenată la a IV-a ediție

Ελληνικά
English

Salonul European de Bandă Desenată va avea loc în perioada 16 octombrie – 2 noiembrie 2014, la Muzeul Național de Artă Contemporană, etajul 4 (str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Intrarea prin Calea 13 Septembrie, București).

Toți amatorii de desene și de povești, mici și mari, sunt invitați să viziteze în cadrul Salonului European de Bandă Desenată expoziții de bandă desenată, caricatură și grafică satirică din Austria, Portugalia, Grecia, Spania, Cehia, Polonia, Franța, Ungaria, Valonia-Bruxelles, Germania, Belgia și România, să-i întâlnească pe artiștii și pe curatorii invitați, să participe la discuții, prezentări și ateliere, să vizioneze filme de animație, să răsfoiască albume și reviste și să cumpere titluri atractive de bandă desenată și de roman grafic.

2014-10-16-ΒΟΥΚ-Σαλόνι του Κόμικ 2Deschiderea Salonului European de Bandă Desenată va avea loc joi, 16 octombrie, la ora 19:00, la Muzeul Național de Artă Contemporană, etajul 4. Vor lua cuvântul Călin Dan, Directorul Muzeului Național de Artă Contemporană, Benoit Rutten, Delegatul Valonia-Bruxelles și Președintele Clusterului EUNIC București și Liviu Jicman, Vicepreședintele Institutului Cultural Român.

2014-10-16-ΒΟΥΚ-Σαλόνι του Κόμικ

Informații complete despre eveniment și programul sunt disponibile pe pagina www.facebook.com/SalonEuropeanBD sau pe site-urile organizatorilor și partenerilor.

2014-10-16-ΒΟΥΚ-Σαλόνι του Κόμικ 4Salonul European de Bandă Desenată este un proiect al Clusterului EUNIC București (Rețeaua Europeană a Institutelor Naționale de Cultură), coordonat în 2014 de Delegația Valonia-Bruxelles și organizat de: Centrul Ceh, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Delegația Valonia-Bruxelles, Goethe-Institut, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Polonez, Ambasada Belgiei și Ambasada Portugaliei, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, Asociația Jumătatea Plină și Editura M.M. Europe..

APOSTOLIS IOANNOU este ilustrator de carte și realizator de comics. A ilustrat cărți pentru copii, cărți educaționale, postere pentru concerte și coperte de CD. Lucrările sale de comics au fost publicate în fanzines din Grecia (evol 2, FART 2). În 2013, a publicat la Comicdom Press lucrarea Pădure adâncă. În 2014, a realizat ilustrația pentru povestea Ghinde magice și pentru volumul de comics Robotul și fata. A realizat expoziții personale și a participat la expoziții colective de comics și de ilustrație. Acum pregătește ilustrația pentru povestea grafică Satul. Lucrările sale pot fi găsite pe blogul personal al artistului: blackbirdzoo.blogspot.gr.

Partener Comicdom

2014-10-16-ΒΟΥΚ-Σαλόνι του Κόμικ 6