Helenska fondacija za kulturu na Evropskom danu jezika

Ελληνικά

Proslavljajući Evropski dan jezika 26. septembra EUNIC Srbija u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope i Delegacijom Evropske unije, organizacijom Erasmus +, ambasadama zemalja EU i školama stranih jezika u Beogradu organizuje mali Sajam višejezičnosti.

Manifestacija pod sloganom Više jezika – više prijatelja  ove godine će se održati na otvorenom u Studentskom parku kako bi privukla što veći broj posetilaca.

Zajednički program manifestacije koji će se odvijati na velikoj centralnoj bini čine obraćanja g. Majkla Davenporta, ambasador EU u Srbiji, g. Tima Kartrajta, šefa misije Saveta Evrope u Srbiji, g. Žan- Batista Kuzena, predsednika EUNIC Srbija i g. Bernda Šnajdera, koordinatora ovogodišnje proslave Dana jezika kao i pozorišni skečevi učenika škola stranih jezika i koncerti amaterskih i afirmisanih muzičkih sastava.

Program na štandu Helenske fondacije za kulturu se sastoji od jezičko obrazovnih radionica za decu i odrasle. Kroz crtanje i igru deca će naučiti pojedine grčke reči, dok će odraslima ovo biti prilika da nauče uobičajene grčke izraze (pozdrave, brojeve, boje i sl.). Takođe u delu programa pod nazivom You speak Greek you just don’t know it, kroz tekstove prof. dr Džona Kalarasa sa Univerziteta u Čikagu i grčkog ekonomiste Ksenofona Zolota napisane na engleskom jeziku ali pomoću reči grčkog porekla, želeli smo da  istaknemo prisustvo i uticaje grčkog u drugim jezicima.

Svi posetioci malog sajma višejezičnosti imaće priliku da učestvuju na kvizu u organizaciji svih učesnika manifestacije, a najuspešniji će dobiti vredne nagrade.

Dobro došli!
Καλώς ήλθατε!

Studenski park, Ponedeljak, 26. septembar, 14:00 –19:00