Хеленска фондација за културу на 59. Међународном сајму књига у Београду

Ελληνκά
English

Грчка ће се на 59. Међународном сајму књига у Београду, који се одржава од 26. октобра до 2. новембра, представити националним штандом (Хала 2, преко пута штанда овогодишњег почасног госта Кине). Штанд ће угостити и Скупштину града Тесалоникија са њеним издањима.

Хеленска фондација за културу на 59. Међународном сајму књига у Београду 5Грчку ће представити званичници Хеленског фонда за културу, Министарства културе Републике Грчке и Скупштине града Тесалоникија.

Полазећи од књиге као цивилизацијске вредности циљ гостовања је да се представе видови савремене грчке културе и окренутост ка другом и комуникацији са међународном јавношћу с посебним нагласком на новим књижевним гласовима који осликавају идентитет и немире нашег доба.

На грчком штанду ће бити изложене књиге добитнице прошлогодишњих националних награда за књижевност, затим дела преведена на стране језике током последње четири године, илустроване књиге и сл.

Биће промовисан и 12. Сајам књига у Тесалоникију (планиран од 7. до 10. маја) као и програм „Фрасис“ који финансира пројекте превођења грчке књижевности на стране језике. (http://www.hfc.gr, phrasis@hfc.gr)

Из програма 59. Сајма књига препоручујемо

Петак, 31. октобар

18.00 – 20.00 Штанд издавачке куће Клио
Сусрет писца Димитриса Сотакиса и преводиоца Мине Радуловић с читаоцима и новинарима

21.00 Књижара Геца Кон (Кнез Михаилова 12)
Сусрет писца Димитриса Сотакиса с читаоцима

Субота, 1. новембар

13.00 Простор за промоцију књига Сала 1 Београдског сајма (Бул. Војводе Мишића) Представљање књиге Без даха
Учествују:
– Димитрис Сотакис – аутор
– Вуле Журић – писац
– Зоран Хамовић – издавач и уредник
– Никос Цицимелис – саветник за културу ХФК у Београду

15.00 Академија лепих уметности (Немањина 28)
Сусрет са студентима