Грчки језик

Течајеви грчког језика

Хеленска фондација за културу у оквиру ширења грчке културе нуди часове грчког језика. Кроз учење језика сазнаћете о грчком менталитету, грчкој историји, филму, књижевности, уметности, стрипу, кулинарству, хумору, дечјим правима, рециклажи, климатским променама, сурогат мајчинству, борби против дискриминације у друштву и о још којечему.

Течајеви су расподељени на почетни (А1.1. А1.2./ А2.1. А2.2.), средњи (B1.1. B1.2../ B2.1. B2.2.) и напредни (Г1.1. Г1.2./Г2.1. Г2.2.) и намењени су адолесцентима и одраслим полазницима.

Сваки поједини течај траје четири месеца, тј. чине га 30 двочаса у трајању од 90 минута.

Цена четворомесечног течаја је 12000 динара.

Уписни рок пролећних течајева је до 20. фебруара а јесењих до 15. септембра

Настава се изводи у поподневним и вечерњим часовима, два пута недељно у Хеленској фондацији за културу, у Ресавској 24.

Групе су малобројне (до 12 особа) и сачињене су од полазника са приближним степеном знања, било да су почетници или напредни говорници.

Програм наставе усаглашен је са смерницама и описима Заједничког европског референтног оквира за језике (ЗЕОЈ) и Центра за грчки језик, те негује све четири језичке вештине, разумевање усменог говора и писаног језика, као и усмено и писано изражавање.

На крају течаја добија се потврда о успешном похађању наставе призната на територији Републике Србије.

 

Савремене методе учења са посвећеним наставницама

Наставу изводе Тања Милосављевић, Ефстратија Боричић, Марина Вељковић-Ђуровић и Милена Радисављевић, дипломирани филолози и нативни говорници.  Усредсређене су на то да активно говорите и пишете језик већ од првих тренутака учења. Разнолика и ажурирана уџбеничка литература, комуникативна метода, аудио материјал,  тематска предавања, пројекције филмова, те приступ библиотеци са 3000 књига омогућавају брз напредак у савлађивању грчког језика.

 

Грчка, башта европске цивилизације

Грчка је земља сунца, јарких боја, нијансираног плаветнила, сведене архитектуре, бројних раштрканих острва, скровитих увала и пешчаних спрудова. Грчка је и земља топлих људи, причљивих, срдачних, отворених, гостопримљивих; људи који се гласно смеју и гласно дебатују, гласно воле и гласно болују, који се богато гозбе и веселе се до касно у ноћ. Грчка је медитеранска земља бурне и дуге историје, разноликог фолклорног и музичког наслеђа, бројних музеја и позоришта, изнедритељка европске цивилизације.

Грчки је мелодичан, крцат вокалима, вртоглаво брз. У данашњем грчком преплићу се све нити дуговековне језичке историје најстаријег европског књижевног језика. Још и бројни неологизми и изузетно шаренолик жаргон! Говори се у Грчкој и на Кипру, али и где год има грчке дијаспоре, нарочито у Америци и Аустралији.

Могућност полагања међународног испита

Уколико желите да полажете међународни испит познавања грчког језика и да стекнете међународно признато уверење (такозвана ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ), можете га полагати код нас, будући да је Хеленска фондација за културу почев од 2010. године овлашћени испитни центар.

Покрените се, стварајте живе грчке успомене, комуницирајте на грчком! Чекамо вас!

Упис и додатне информације

Упис на четворомесечне течајеве грчког језика одржаће се од 1. до 17. фебруара 2023. године.

За додатне информације молимо позовите на +381 11 30 38 113 (пон-пет, 13-17h), или нам пишите мејл на belgrade@hfc.gr