Στιγμιότυπο της παράστασης EUROPIUM από την ομάδα ROOTLESSROOT, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι στις 15 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Majestic του Θεάτρου Odeon. Η παράσταση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ LIKE CNDB 2017, από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Τσέχικο Κέντρο και σε συνεργασία με το Θέατρο Odeon, το Κέντρο Χορού και την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι. [Φωτογραφίa: Dan Cozma].

«EUROPIUM» από την ομάδα RootlessRoot – Προβολή στο Βουκουρέστι

Η παράσταση «EUROPIUM» από τη σπουδαία χοροθεατρική ομάδα RootlessRoot, προβάλλεται στο Βουκουρέστι την Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, στις 21:00, στον κήπο του πολιτιστικού κέντρου creart.

Το «EUROPIUM» εστιάζει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία, ως το σύνολο των ιστοριών που λέμε ο ένας στον άλλον. Αναζητά τη φύση αυτών των ιστοριών, την ταυτότητά τους: ιστορίες που μας έχουν επανειλημμένα διηγηθεί, που μας έχουν διαμορφώσει, που έχουν γίνει βιώματά μας. Ιστορίες που εξηγούν πώς λειτουργεί ο εύθραυστος πολιτισμός στον οποίο ζούμε, αλλά και τι είδους αξίες έγιναν σημαντικές για εμάς. Στη μεγάλη αποσυμπίεση που προκαλεί η Ευρώπη σε κρίση, τίποτα δεν είναι βέβαιο: ούτε οι αξίες που έχουμε δημιουργήσει, ούτε ο πολιτισμός. Οι RootlessRoot μας προδιαθέτουν για ένα μόνο πράγμα: το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό, θα είναι σίγουρα καλύτερο. Ως μια νέα αρχή, μια φρέσκια υπόσχεση για το μέλλον. Το δικό μας και της Ευρώπης, με νέες ιστορίες, ακόμη πιο συναρπαστικές.

H παράσταση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βουκουρέστι, του Fighting Monkey / RootlessRoot, του creat και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κρατήσεις θέσεων: Bilete.ro  & Tαμείο εισιτηρίων creart.

EUROPIUM | RootlessRoot
https://www.youtube.com/watch?v=KDSJVmcRqG0

Η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ δημιούργησαν τη χορευτική πλατφόρμα των RootlessRoot το 2006. Έχοντας εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Γερμανία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Κύπρο, Νότια Κορέα και Καναδά), οι RootlessRoot αυτοπροσδιορίζονται ως «εξασκητές της κίνησης με πρωταρχικό ενδιαφέρον το ανθρώπινο συναίσθημα και την καλλιτεχνική έκφραση». Τα ακατέργαστα χορευτικά τοπία τους εστιάζουν με ειλικρίνεια στο ανθρώπινο σώμα, προβάλλοντας πάνω του την κοινωνική πραγματικότητα σε όλο το ανθρώπινο μεγαλείο της. Τα υλικά που συνθέτουν τη δραματολογία τους αναμειγνύονται και διαχωρίζονται ενστικτωδώς από το χορευτικό δίδυμο, συνθέτοντας μια ασυμβίβαστη και άκρως ενδιαφέρουσα έκφραση του σύγχρονου χορού, με διεθνή αναγνώριση.

Σύλληψη & Σκηνοθεσία:
RootlessRoot – Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček
Σύμβουλος σύλληψης & Σκηνικά: Jozef Fruček
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Μαντζούκης
Δραματουργία: Martin Kubran
Μηχανικός ήχου: Χρήστος Παραπαγκίδης
Μηχανικός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Light design: Σοφία Αλεξιάδου
Κοστούμια: Isabelle Lhoas
Δημιουργία και εκτέλεση: Hyaejin Lee, Manuel Ronda, Jacob Ingram-Dodd, Αλέξιος Φουσέκης, Λίντα Καπετανέα

Διαβάστε επίσης:
EUROPIUM από την ομάδα RootlessRoot – Βουκουρέστι