90 χρόνια Θεοδωράκης: Συναυλία με μουσική του μεγάλου μουσικοσυνθέτη – Τεργέστη

H Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης και το θέατρο «Giuseppe Verdi» Τεργέστης διοργανώνουν συναυλία με μουσική του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «90 χρόνια Θεοδωράκης» στην Τεργέστη, στις 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 στη Sala Tripcovich.

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Νικολάου, Προστάτη της Κοινότητας Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης σε συνεργασία με την Επαρχία Τεργέστης, το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Τεργέστη, το Πανεπιστήμιο Τεργέστης – Νεοελληνική Γλώσσα και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τεργέστης, του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών – Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την εκδήλωση υποστήριξαν με χορηγίες η Fondazione CRT Trieste, η Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Βενετίας και η Βanca Generali Spa di Trieste.

Ενημερωτικό υλικό της συναυλίας 2O Mίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, πολιτικός και μία από τις πιο πολυσυζητημένες και πολυδιάστατες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας. Στην εξηντάχρονη καριέρα του, ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει πάνω από 1.000 συνθέσεις όλων των ειδών της μουσικής: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα, χορωδιακή εκκλησιαστική μουσική, μουσική για αρχαίο δράμα, για θέατρο, για κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι, λαϊκά ορατόρια, μετασυμφωνικά έργα.

Tα έργα του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα του Θεάτρου «Giuseppe Verdi» Τεργέστης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Paolo Longo με την συμμετοχή του μουσικού Κώστα Ζαριδάκη στο μπουζούκι, της εκκλησιαστικής χορωδίας της Κοινότητας Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης και της χορωδίας «Μεσόγειος» στην ερμηνεία των τραγουδιών με συνοδεία της πιανίστα Reana de Luca, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Ιωάννας Παπαϊωάννου.

Τεργέστη, Sala Tripcovich
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20.30