Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καΐρου [22/1 – 4/2/2020]

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου, η μεγαλύτερη και παλαιότερη έκθεση βιβλίου στη Μέση Ανατολή, διεξάγεται φέτος μεταξύ 22 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου για δεύτερη φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό  Κέντρο  (EIEC) του Νέου Καΐρου.

Με τίτλο «Αίγυπτος -Αφρική, Ένας Πολιτισμός της Διαφορετικότητας», στην 51η ΔΕΒ Καΐρου συμμετέχουν 900 εκδοτικοί οίκοι, σε σύγκριση με τους 747 εκδότες που συμμετείχαν το 2019, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αράβων Εκδοτών Mohammad Rashad, ενώ όπως  ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, την περσινή έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από  2,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Φέτος, η Σενεγάλη είναι η τιμώμενη χώρα, ενώ ο αιγύπτιος μελετητής και γεωγράφος Jamal Hamdan είναι  το τιμώμενο πρόσωπο της έκθεσης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην 51η ΔΕΒ του Καΐρου με περίπτερο που επιμελείται το Παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης διοργανώνεται στρογγυλή τράπεζα με θέμα το «Τοπίο των λογοτεχνικών περιοδικών στην Ελλάδα και την Αίγυπτο» με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς,  των Γ. Κορδομενίδη και  Γ. Χουλιάρα.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Κυριακή,  2 Φεβρουαρίου, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα.