26 Σεπτεμβρίου 2013: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26/09) με εκδηλώσεις στις Εστίες και τα Παραρτήματά του.

Βουκουρέστι: Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βουκουρέστι συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που πραγματοποιούν δεκατρία πολιτιστικά ινστιτούτα τα οποία εδρεύουν στο Βουκουρέστι. Η Εστία Βουκουρεστίου διοργανώνει μαθήματα ελληνικών και εκπαιδευτικά παιχνίδια στο βιβλιοπωλείο Cărturești. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της EUNIC Βουκουρεστίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βελιγράδι: Η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι συμμετέχει στο Συνέδριο που διοργανώνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από την EUNIC Σερβίας, σε συνεργασία με την Φιλολογική Σχολή Βελιγραδίου, το Γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Σερβία. Το Συνέδριο πραγματοποιείται την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στην Φιλολογική Σχολή Βελιγραδίου και είναι αφιερωμένο στην πολυγλωσσία και την εκμάθηση γλωσσών.

Σόφια: Η Εστία Σόφιας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού συμμετέχει στη γιορτή των γλωσσών που διοργανώνεται από κοινού με άλλα δεκαπέντε πολιτιστικά ινστιτούτα και φορείς της Σόφιας, καθώς και της EUNIC Βουλγαρίας, το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στο πάρκο Ζαΐμοφ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Σόφιας και του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Επιστήμης της Βουλγαρίας.