100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη – Αφιέρωμα στην Οδησσό

Για την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει εκδήλωση για τον μεγάλο συνθέτη εγκαινιάζοντας μια ψηφιακή έκθεση με θέμα τη ζωή και το έργο του την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στον εκθεσιακό χώρο του Παραρτήματος στην Οδησσό.

Η πορεία του από τα Τρίκαλα στην Αθήνα, ο τρόπος δουλειάς του, οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από πασίγνωστα τραγούδια του, η γνωριμία με σημαντικούς ερμηνευτές, λόγια σπουδαίων Ελλήνων για το έργο του, τα φανταστικά ταξίδια του, οι επιρροές από τα παραμυθένια παλάτια της Ανατολής, η επιλογή του μπουζουκιού ως αναγνώριση ταυτότητας και ταξικής ένταξης, το Ουζερί Τσιτσάνης, η «συνομιλία» του με το παιδικό κοινό, είναι μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την Εύη Γεροκώστα σε συνεργασία με εκδοτικούς φορείς και με το Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης μουσική και τραγούδια του Τσιτσάνη θα παρουσιάσει η ορχήστρα λαϊκών οργάνων της Μουσικής Ακαδημίας Οδησσού με τη συμμετοχή της ελληνίδας σοπράνο Αγλαΐας Πολυχρονίδη.

Το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη οικονομική στήριξη του κ. Παντελή Μπούμπουρα, Προέδρου της κατασκευαστικής εταιρίας «Ήφαιστος».

15 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2015
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό
16-20 Krasny Provulok
65026 Οδησσός