Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου – Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υποδέχθηκε στους χώρους του τους μικρούς βιβλιόφιλους οργανώνοντας μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.

Το φετινό Φεστιβάλ απευθύνθηκε αποκλειστικά σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των κατά τόπους Διευθύνσεων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, καθώς επίσης με τα τμήματα Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ανταπόκριση των σχολείων ήταν συγκινητική. Συμμετείχαν 2202 μαθητές από 57 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της Αττικής, δημόσια και ιδιωτικά (Ταύρος, Περιστέρι, Κορυδαλλός, Γέρακας, Παιανία, Γλυφάδα, Άλιμος, κέντρο, κ.α.).

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον κήπο του Ιδρύματος και είχαν σύμμαχο τον καλό καιρό, που συνέβαλε στην καλή ροή των 65 εκδηλώσεων οι οποίες κάλυψαν πολλές θεματικές και κάθε ηλικιακό φάσμα. Παρουσιάστηκαν νέες και παλαιότερες εκδόσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 συγγραφέων, εικονογράφων, εμψυχωτών και καλλιτεχνών, που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους με ευφάνταστους τρόπους και ιδιαίτερες παρουσιάσεις.

Το Φεστιβάλ δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των 25 εκδοτικών οίκων που το στήριξαν οργανώνοντας εκδηλώσεις: ΑΓΚΥΡΑ, ΑΘΩΣ ΠΑΙΔΙΚΑ, ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ, ΑΝΑΤΥΠΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΔΙΩΝΗ, ΕΝ ΠΛΩ, ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, iWRITE, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, ΚΕΔΡΟΣ, KEY BOOKS, ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ, ΛΙΒΑΝΗΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΟΝ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΟΣΕΛΟΤΟΣ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ, POLARIS, ΤΟ ΔΟΝΤΙ, ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ. Πολύτιμη επίσης ήταν η συνεργασία του ελληνικού τμήματος της IBBY-Kύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Σπιτιού των Παραμυθιών/Το μουσείο αλλιώς, για τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τους.

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ έγινε κλήρωση και το Νηπιαγωγείο του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Πολιτισμού κέρδισε μια δωρεάν ξενάγηση και ένα εργαστήρι comics, προσφορά της Athens Comics Library.

REA logoΣε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο Ίδρυμα βρίσκονταν σταθμός Α’ Βοηθειών, ευγενική χορηγία της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΡΕΑ.

Printlogo oiko a

Οι εταιρίες ΖΑΓΟΡΙ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος και προσέφεραν κεράσματα για τους μικρούς βιβλιόφιλους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έφευγαν από το Φεστιβάλ με αναμνηστικό εκπαιδευτικό υλικό και την επιθυμία να συναντηθούν ξανά με τους δημιουργούς σε επόμενη διοργάνωση του Ιδρύματος.

5-9 Οκτωβρίου 2015
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό