Το «Σαλόνι του Κόμικ», 4η έκδοση – Βουκουρέστι

Το «Σαλόνι του Κόμικ» πραγματοποιείται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2014.

Οι φίλοι του κόμικ, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του κόμικ μέσα από εκθέσεις και εργαστήρια εικονογράφησης ή σατιρικού σχεδίου από την Αυστραλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Γαλλία, την Ουγγαρία, την Wallonie-Bruxelles, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Ρουμανία, να συναντήσουν καλλιτέχνες και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και εργαστήρια, να παρακολουθήσουν κινούμενα σχέδια και να διαβάσουν λευκώματα και περιοδικά. Τα εγκαίνια γίνονται την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, στις 19.00 και ομιλίες θα εκφωνήσουν ο Călin Dan, Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ο Benoit Rutten, εκπρόσωπος της Αποστολής Wallonie-Bruxelles και πρόεδρος της EUNIC Βουκουρεστίου, και ο Liviu Jicman, Αντιπρόεδρος του Ρουμανικού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Το Σαλόνι του Κόμικ, που είναι μια δράση της EUNIC-Βουκουρεστίου, συντονίζει φέτος η Αποστολή Wallonie-Bruxelles. Διοργανώνεται από το Τσέχικο Κέντρο, το Ουγγρικό Ινστιτούτο Balassi, την Αποστολή Wallonie-Bruxelles, το Ινστιτούτο Goethe, το Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Πολιτιστικό Αυστριακό Φόρουμ, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ινστιτούτο Cervantes, το Πολωνικό Ινστιτούτο, την Πρεσβεία του Βελγίου και την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Σύλλογο Jumătatea Plină και τον Εκδοτικό Οίκο M.M. Europe.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Αποστόλης Ιωάννου, ο οποίος είναι εικονογράφος και δημιουργός comics. Έχει εικονογραφήσει παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία, αφίσες συναυλιών και εξώφυλλα δίσκων. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά fanzines, όπως το Evol 2 και το Fart 2. To 2013 κυκλοφόρησε το κόμικ του «Βαθύ δάσος» από την Comicdom Press. To 2014 κυκλοφόρησαν τα «Μαγικά βελανίδια» και «Το ρομπότ και το κορίτσι 1». Έχει κάνει προσωπικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις κόμικ και εικονογράφησης. Αυτήν την περίοδο εικονογραφεί το graphic novel «Το χωριό».

Περισσότερα για τον Αποστόλη Ιωάννου στο προσωπικό του blog: blackbirdzoo.blogspot.gr
Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα: www.facebook.com/SalonEuropeanBD

Mε την υποστήριξη του Comicdom

!cid_F28E8032-E49E-4287-8884-4311CCCE41ED

Βουκουρέστι, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Οδός Izvor 2-4, Παλάτι του Κοινοβουλίου, 4ος όροφος, πτέρυγα Ε4).