«Βιβλία στην μεγάλη οθόνη» – Βουκουρέστι

Με την προβολή συνολικά δέκα ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους, βασισμένων σε λογοτεχνικά έργα, συμμετέχει το ΕΙΠ στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που διεξάγεται από τις 5 έως τις 29 Μαΐου σε έξι πόλεις της Ρουμανίας.

Με  θέμα «Βιβλία στην μεγάλη οθόνη» παρουσιάζονται στο Βουκουρέστι από το ΕΙΠ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, την Τρίτη 10 Μαΐου (19:00), στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο (Aleea Alexandru 41) οι ταινίες: Nebraska του Αχιλλέα Κυριακίδη, Ποιος Βασίλης; του Δημήτρη Μουτσιάκα, Πίστομα του Γιώργου Φουρτούνη, 13½ του Χάρη Βαφειάδη, Μερσεντές του Σίμου Κορεξενίδη, Μαύρη θύελλα του Νίκου Καλλαρά, Πρόβα παλτού του Ηλία Δημητρίου, If you have no place to cry του Αριστοτέλη Μαραγκού και Υγραέριο του Μπουγιάρ Αλιμάνι.
Περιγραφή ταινιών

2016-05-12-ΒΟΥΚ-ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑΑκολουθεί, την Πέμπτη 12 Μαΐου (19:00), στο Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού (Aleea Alexandru 38), η προβολή της ταινίας Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι.
Περιγραφή ταινίας