Το ΕΙΠ στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου – Σερβία

Με την ταινία «Silent», του Γιώργου Γκικαπέππα, συμμετείχε η Ελλάδα, στο 1ο μέρος της φετινής 6ης έκδοσης του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που διεξήχθη από 8 Μάιου έως 17 Ιουνίου σε πέντε πόλεις της Σερβίας, ενώ συνεχίζεται το φθινόπωρο στο Βελιγράδι.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε και στις πέντε πόλεις διεξαγωγής του Φεστιβάλ: Νόβι Σαντ, Νις, Λέσκοβατς, Νέγκοτιν και Σάμπατς.

Silent
Ελλάδα, 2015, 102’
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Ηθοποιοί: Κίκα Γεωργίου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μάνος Βακούσης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Όμηρος Πουλάκης, Ιωάννα Μαυρέα, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας Μπερικόπουλος
Δ/νση Φωτογραφίας: Μαριάννα Έλληνα
Μοντάζ: Γιώργος Γκικαπέππας, Γιώργος Γεωργόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιώργος Μελετίου
Ήχος: Γιώργος Στούπης
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Παραγωγή: Γιώργος Γκικαπέππας, Film Society, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Multivision και του Institute of Culture Katowice

2017-5-8-%ce%b2%ce%b5%ce%bb-%cf%86%ce%b5%ce%ba-silent-%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf

Μια νεαρή σοπράνο χάνει ξαφνικά την φωνή της λίγο πριν τις τελικές εξετάσεις της στην άρια. Στην προσπάθειά της να την ανακτήσει, επιλέγει να μείνει μόνη της και προσπαθεί να αποφύγει τους οικείους της, οι οποίοι την πολιορκούν επίμονα.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διοργανώνεται από το EU Info centre σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σερβία και Πρεσβειών κρατών μελών της ΕΕ. Συμμετέχουν 18 ταινίες από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σουηδία.

Η Ελληνική συμμετοχή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι και της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Σερβική πρωτεύουσα.