Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Κιέβου

Το Παράρτημα Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Κιέβου (Arsenal Book Festival), η οποία λαμβάνει χώρα από 17 έως 21 Μαΐου στο Mystetskiy Arsenal.

Στο Ελληνικό περίπτερο (Β 5.6) θα παρουσιαστούν:

– Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015 (ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016),
Έκθεση Ελλήνων Εικονογράφων και έκθεση σχετικών εκδόσεων,
Έκθεση Λευκωμάτων Ελληνικής Τέχνης, στο πλαίσιο της ενότητας «Όμορφα βιβλία» που προτείνεται από την ΔΕΒ Κιέβου,
Εκθέσεις Ελληνικού Κόμικ: «History Repeating (?)» και «Εν Αιθρία».

Επίσης, στις 18 Μαΐου και ώρα 11:00, στο Herbarium stage, ο προσκεκλημένος του Παραρτήματος Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος), δημιουργός του graphic novel «Αϊβαλί» θα δώσει διάλεξη με τίτλο: Όταν το κόμικ εμπνέεται από τη λογοτεχνία – αλληλεπίδραση και γόνιμα παράγωγα μιας ανερχόμενης τάσης.

Το «Αϊβαλί» του Soloup (εμπνευσμένο από έργα των Φώτη Κόντογλου, Ηλία Βενέζη) έχει αποσπάσει τα βραβεία «Coup de Coeur» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γαλλία, Βραβείο καλύτερου Κόμικ και Βραβείο καλύτερου Σεναρίου στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2015. Επίσης έχει μεταφραστεί και κυκλοφορήσει στη Γαλλία  (εκδόσεις Steinkis) και την Τουρκία (εκδόσεις Istos).

Παράλληλα στην κινηματογραφική αίθουσα Ν2 θα προβληθούν στις 19 Μαΐου (ώρα 13:00) και στις 20 Μαΐου (ώρα 14:00) Ελληνικά κινούμενα σχέδια σε συνεργασία με το Ελληνικό Παράρτημα Ένωσης Δημιουργών Κινούμενων Σχεδίων (ASIFA Hellas).