«ΤΟ ΑΫΛΟΝ ΤΗΣ ΥΛΗΣ» της Γεωργίας Κοκκίνη: Έκθεση ζωγραφικής στο ΕΙΠ

Επιμέλεια: Λουΐζα Καραπιδάκη

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει στην έδρα του στο Ψυχικό την έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη με θέμα: «ΤΟ ΑΫΛΟΝ ΤΗΣ ΥΛΗΣ».

Σχετικά με την έκθεση, η επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η αναδρομική έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αναδεικνύει τον διεθνή της χαρακτήρα της ζωγραφικής της και το πολυειδές εικαστικό της λεξιλόγιο. Η καλλιτέχνης έζησε πάνω από τριάντα χρόνια στο εξωτερικό, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική και πειραματίστηκε σε ποικίλες τεχνοτροπίες, από την ευρωπαϊκή αναγεννησιακή τέχνη, τη γιαπωνέζικη, τη λατινοαμερικάνικη μανιέρα, τη μοντέρνα ευρωπαϊκή τέχνη, αλλά οι αισθητικές αρχές των έργων της έχουν σαφείς επιρροές από τη διαχρονική ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την αρχαία αγγειογραφία, τη βυζαντινή τέχνη και τις σύγχρονες διατυπώσεις των Ελλήνων εξπρεσιονιστών».

Η καλλιτέχνης κ. Γεωργία Κοκκίνη, επισημαίνει: «Αυτή η συλλογή μου εμπεριέχει μια επιλογή έργων των ετών 1980-2023 με επιρροές από τον Αρχαίο και Αναγεννησιακό κόσμο της Ελλάδας και της Ιταλίας, με τις αρχετυπικές θεματικές, που αυτές με ενέπνευσαν ως αναζήτηση και κατόπιν αποτυπώθηκαν στη ζωγραφική επιφάνεια. Έδωσα μορφή και υφή σε ιστορίες, συναισθήματα και αφηγήσεις αγαπημένων προσώπων, σε τοπία, πολιτισμούς, σε συλλογικές και πνευματικές αναζητήσεις…»

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, 19:00
Διάρκεια: 20-28 Ιουνίου 2023
Τόπος: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50, Ψυχικό
Ώρες κοινού: καθημερινά εκτός Κυριακής 11:00-13:00 και 18:00-21:00