Συνάντηση εκπροσώπων των εκδοτών με τον Πρόεδρο του ΕΙΠ

Σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας κάλεσε ο νέος Πρόεδρος του ΕΙΠ κ. Νίκος Α. Κούκης τους εκπροσώπους των εκδοτών βιβλίου την Πέμπτη 2/7/2020, ώρα 12.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΙΠ.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν όλοι οι σχετικοί φορείς και παραβρέθηκαν οι εξής εκπρόσωποί τους: Ιωάννης Κωνστανταρόπουλος, Αργύρης Καστανιώτης, Μάριος Μωυσίδης, Πρόεδρος Αν. Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος επικοινωνίας ΕΝΕΛΒΙ (Ενωση Ελληνικού Βιβλίου), Πόλα Καπόλα, Φαίδων Κυδωνιάτης, Πρόεδρος και Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων ΣΕΒΑ (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών), Παύλος Παπαχριστοφίλου, Άννη Ραγιά Πρόεδρος και μέλος ΔΣ ΣΕΕΒΙ (Σύνδεσμος Ελληνικού Επιστημονικού Βιβλίου), Νίκας Νικόλαος, Αγγελάκης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας ΣΕΚΒ (Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου).

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΙΠ κύριος Νίκος Κούκης, θέτοντας το νέο πλαίσιο άμεσης και ανοιχτής συνεργασίας του ΕΙΠ με τους επαγγελματίες του βιβλίου, ανακοίνωσε τα εξής:

– Το ΕΙΠ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και καλεί τους Έλληνες εκδότες να προτείνουν εκδηλώσεις στους χώρους του με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

– Θα γίνει προσπάθεια, οι σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ΔΕΒΘ να αποκτήσουν εμβέλεια μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και να μην περιορίζονται στο τετραήμερο της οργάνωσης. Γενικότερα σχεδιάζονται εκδηλώσεις βιβλίου σε 12μηνη βάση οι οποίες θα ενισχυθούν από νέες πρωτοβουλίες στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και την ελληνική περιφέρεια, όπως Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, Φεστιβάλ Ποίησης κ.α.

– Θα γίνουν ενέργειες για να βρεθούν τρόποι οικονομικών ενισχύσεων προς τους εκδότες που πλήττονται από την πανδημία. Ο κ. Κούκης δεσμεύτηκε ότι θα διαμεσολαβήσει για την ευόδωση της προσπάθειας.

– Η τεχνολογική, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ βρίσκεται σε εξέλιξη και καλούνται οι εκδότες να καταθέσουν την άποψή τους για την πλέον αποτελεσματική λειτουργία της βάσης δεδομένων ως χρηστικού εργαλείου για τους επαγγελματίες, τους ερευνητές και το βιβλιόφιλο κοινό.

– Συζητήθηκε επίσης το επείγον θέμα της διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας με νέες ημερομηνίες 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020, καθώς και η ελληνική συμμετοχή στις επόμενες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου του Φθινοπώρου (ΔΕΒ Πεκίνου, Μόσχας, Φρανκφούρτης).