Συνάντηση Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένης Δουνδουλάκη, με τον Πρόεδρο του ΕΙΠ, Νίκο Α. Κούκη

Στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Π. Ψυχικό συναντήθηκαν την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2021, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ελένη Δουνδουλάκη και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Νίκος Α. Κούκης.

Η συνάντησή τους είχε ενημερωτικό χαρακτήρα στα εξής θέματα:

  • Προοπτικές του ΕΙΠ
  • Mετάβαση του ΕΙΠ στη Νέα Εποχή
  • Προοπτική Βιβλίου και Μετάφραση
  • Διεθνείς Συνεργασίες Ιδρύματος
  • Αποκατάσταση κτηρίου φιλοξενίας και εκδηλώσεων

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) ιδρύθηκε το 1992 με έδρα την Αθήνα και με σκοπό την ευρεία προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με κύρια δραστηριότητα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου, την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το ΕΙΠ έχει δημιουργήσει ένα Δίκτυο Παραρτημάτων εκτός Ελλάδας, στις πόλεις: Αλεξάνδρεια, Βελιγράδι, Βερολίνο, Βουκουρέστι, Λευκωσία, Μόσχα, Οδησσός, Παρίσι, Τεργέστη, Τίρανα.
Το ΕΙΠ είναι μέλος δύο σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων: του European Union of National Institutes for Culture (EUNIC) και του Anna Lindh Foundation. Συνεργάζεται με πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών, σχολεία ελληνικής γλώσσας, πρεσβείες, κέντρα πολιτισμού, μουσεία και βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο.