Στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού το πρώτο εργαστήριο συγγραφής σεναρίου ταινίας μικρού μήκους

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο των αμοιβαίων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, φιλοξενεί στην έδρα του στο Π. Ψυχικό (Στρατηγού Καλλάρη 50), στις 12, 13, 19 και 20 Δεκεμβρίου 2020, το πρώτο εργαστήριο συγγραφής σεναρίου ταινίας μικρού μήκους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών που επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές συγγραφής, ανάπτυξης και αξιολόγησης ενός σεναρίου.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
Ό, τι πρέπει να γνωρίζετε για να γράψετε ένα σενάριο, από τους Ηλία Φλωράκη, Βασίλη Σπηλιόπουλο, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη. Δυο λόγια για την ιστορία σας από τον υπεύθυνο σεναριογράφο του εργαστηρίου.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Ανάπτυξη της ιστορίας με τη βοήθεια του υπευθύνου σεναριογράφου.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
Εξέταση πρώτης γραφής του σεναρίου και κατάλληλες υποδείξεις.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Σημασία αξιολόγησης και ανάλυσης του σεναρίου, από τον Αλέξη Γιαννούλη.
Τελική αξιολόγηση επί της νέας γραφής του σεναρίου. Τι μπορείτε να κάνετε το έτοιμο σενάριο, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Αλέξανδρο Κακαβά.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020 (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας).

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο συνιστά και άδεια των συμμετεχόντων προς το ΕΙΠ και την ΕΣΕ ώστε να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των διακριθέντων, ενώ το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα δημοσιευτεί με σκοπό την προώθηση της δράσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1334/
eseseminars@gmail.com