Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου: 2300 χρόνια μετά — Αλεξάνδρεια

Το Κέντρο Έρευνας Αλεξάνδρειας και Μεσογείου (Alexandria and Mediterranean Research Center – Alex Med), που συνδέεται με την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη (Bibliotheca Alexandrina – BA), σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στην Αλεξάνδρεια, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το τμήμα Τεχνών και Εκθέσεων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση του βιβλίου της Σιμόνης Ζαφειροπούλου «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου: 2300 χρόνια μετά».


Το βιβλίο επικεντρώνεται αφενός στην πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία –στο ναό του Άμμωνος Ρε, στην έρημο Σίβα της Αιγύπτου, στους δρόμους του Ισπαχάν της Περσίας, στα παγωμένα μονοπάτια του Τσιτράλ στο ορεινό Πακιστάν, στις ερήμους του Τουρκμενιστάν και στο κατεστραμμένο Μουσείο της Καμπούλ – και αφετέρου στον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Ισκαντέρ) που ζει μέσα από τις παραδόσεις άλλων λαών ως παράδειγμα θάρρους και σοφίας.
Η Δρ. Σιμόνη Ζαφειροπούλου, ερευνήτρια και συγγραφέας, είναι υπεύθυνη για την Καλλιτεχνική Συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με την UNESCO και είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO στην Ελλάδα. Έχει υπηρετήσει ως Μορφωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στις ΗΠΑ και ως Πολιτιστικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης έχει οργανώσει και συντονίσει διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015
Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, Αλεξάνδρεια