«Παραμύθια και τραγούδια για τα παιδιά όλου του κόσμου» στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Τριήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για μαθητές των Διαπολιτισμικών Σχολείων του Νομού Αττικής με τίτλο «Παραμύθια και τραγούδια για τα παιδιά όλου του κόσμου» διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εν όψει Χριστουγέννων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Ένα χειμωνιάτικο λουλούδι, καλικάντζαροι, μουσικοθεατρικά δρώμενα, ένα εικαστικό εργαστήρι και γιορτινές λιχουδιές περιμένουν τα παιδιά στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2015, στο μεγάλο σαλόνι του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Παραμυθάδες, μουσικοί και παιδαγωγοί συνθέτουν ένα πολύχρωμο, γιορτινό ταξίδι αγάπης, με ιστορίες και μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Οι παραστάσεις «Το άνθος του χιονιού» και «Βράσε ένα αυγό, τον καλικάντζαρο να βρω», με αφηγήσεις παραμυθιών από την ελληνική προφορική παράδοση αλλά και τις παραδόσεις του κόσμου συνοδεία ζωντανής μουσικής, τις οποίες εμψυχώνουν καλλιτέχνες από την ομάδα «Παραμύθια και τραγούδια» (Εύη Γεροκώστα -αφήγηση, Παναγιώτης Τερζάκης -τραγούδι, κιθάρα, κρουστά) και από το «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο αλλιώς» (Γιώργος Ευγενικός -αφήγηση, Ειρήνη Νικολακοπούλου -βιολί, κρουστά, Εμμανουήλ Παλιάκης -τραγούδι, κρητική λύρα, νέι, κρουστά) θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές.

Οι βιβλιοθήκες των σχολείων που συμμετέχουν στο τριήμερο, θα εμπλουτιστούν από μια σειρά αξιόλογων παιδικών και εφηβικών βιβλίων, προσφορά των Ελλήνων εκδοτών.

Με την πολύτιμη συνεργασία των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στο τριήμερο δήλωσαν συμμετοχή τα εξής σχολεία: Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αμφιθέας, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, 87ο Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθηνών και 49ο Δημοτικό Αθηνών.
Στα δρώμενα συμμετέχουν συνολικά 402 μαθητές.

16-18 Δεκεμβρίου 2015
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό