Παλιγγενεσία: Ελευθερία και Δημοκρατία στην Ελλάδα

Ημερίδα πραγματοποιείται διαδικτυακά στο Βαρέζε της Ιταλίας, το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021, στις 9:30, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Στην εκδήλωση απευθύνουν χαιρετισμούς ο Διευθυντής του Liceo Classico Cairoli, Salvatore Consolo, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Ιταλίας και η Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στην Ελλάδα, Νικόλαος Φράγκος και Καλλιόπη Οικονόμου αντίστοιχα και ο Δήμαρχος Δομοκού, Χαράλαμπος Λιόλιος.
Ομιλητές στην Ημερίδα είναι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Α. Κούκης [Θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, ένα γεγονός ευρωπαϊκής σημασίας»], η Βυζαντινολόγος και πρώην καθηγήτρια Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας, Raffaella Cresci [Θέμα «Βυζάντιο: βασική και περίπλοκη περίοδος της Ελληνικής συνέχειας»] και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Ιταλίας, Νικόλαος Φράγκος [Θέμα «Από τον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας έως σήμερα: η σημασία της φιλίας και οι σημαντικές σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στην πορεία της σύγχρονης ιστορίας»].
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης θεατρικές παραστάσεις από μαθητές του  Liceo Classico Cairoli κ.ά.
Παρακολουθήστε την εκδήλωση στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/97878599457?pwd=UUFBMmtZeVRDb1k5RCtzaVRTeFoxZz09
Meeting ID: 978 7859 9457