Ο Κωνσταντίνος Καβάφης και η Μεσόγειος. Ποιητικές διαδρομές μεταξύ Ελληνικότητας και Οικουμενικότητας» – Τεργέστη

Διάλεξη από τον καθ. Glauco Ciammaichella διοργανώνεται στην Τεργέστη με τη συνεργασία του συλλόγου «Giorgio Costantinides»  και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Ιταλία. Έχει θέμα «Ο Κωνσταντίνος Καβάφης και η Μεσόγειος. Ποιητικές διαδρομές μεταξύ Ελληνικότητας και Οικουμενικότητας» και λαμβάνει χώρα  την Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 και ώρα 17:00, στην αίθουσα Paolo Alessi (Corso Italia 13).

Το ταξίδι στο οποίο μας καλεί ο Καβάφης, μέσω της ποίησής του, αρχίζει από την Κωνσταντινούπολη και καταλήγει στην Ιθάκη, σε μια μακρά διαδρομή που συμπεριλαμβάνει και εξυμνεί την δική του Αλεξάνδρεια, έχοντας ως επίκεντρο την ειρηνική και δραστήρια Ελληνική Κοινότητα, σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και αραβικού κόσμου, λαών και πολιτισμών.

Ο Glauco Ciammaichella είναι μελετητής ιστορίας και μεσογειακών πολιτισμών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Université de Provence (Aix-en- Provence, Γαλλία), όπου απέκτησε διδακτορικό στη ιστορία Αφροασιατικών χωρών και ασχολήθηκε με εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες.


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση