Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών», συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών στο Ρωσικό Δραματικό Θέατρο Οδησσού, έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με μοτίβα και εικόνες από την ελληνική μυθολογία, με τίτλο «Portal of Myth», περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα:
«Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών». Έκθεση παιδικής ζωγραφικής
Βράβευση των νικητών του 20ού επετειακού διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής που διοργανώνεται από το Παράρτημα του ΕΙΠ στην Οδησσό και εγκαίνια της έκθεσης με τα καλύτερα έργα. Και φέτος, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από κοινού με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Παναγιώτης Γιαννάκος» και την γκαλερί XOTARIS και η θεματική του είναι αφιερωμένη στην Αργοναυτική εκστρατεία.
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015, 14:00
Παράρτημα Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών στο Ρωσικό Δραματικό Θέατρο Οδησσού
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Λαϊκών Οργάνων της Μουσικής Ακαδημίας Οδησσού. Μετά το επίσημο μέρος (ομιλίες και χαιρετισμοί) ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων συνθετών. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, μεγάλο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στο έργο του Έλληνα συνθέτη και στιχουργού. Συμμετέχει η υψίφωνος Αγλαΐα Πολυχρονίδη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Προέδρου του Δ.Σ. του Παραρτήματος του ΕΙΠ στην Οδησσό και Προέδρου της εταιρείας «Ήφαιστος», κ. Παντελή Μπούμπουρα.
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015, 18:00
Ρωσικό Δραματικό Θέατρο Οδησσού

Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015, 9:00-12:00

Τελετή και κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015, 13:00

«Portal of Myth». Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής, με μοτίβα και εικόνες από την ελληνική μυθολογία που ενέπνευσαν καλλιτέχνες της Οδησσού του 20ού-21ου αιώνα και παρουσίαση του καταλόγου της έκθεσης. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση ζωγράφων Ουκρανίας και το Εθνικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Οδησσού.
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015, 17:00
Παράρτημα Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού