«Κώστας Βάρναλης, 1884-1974». Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 130 χρόνων από τη γέννηση και 40 χρόνων από το θάνατό του

Η Εστία Σόφιας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, από κοινού με τη Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της πόλης του Βελίκο Τύρνοβο «Π. Ρ. Σλαβέικοφ» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Βελίκο Τύρνοβο «Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου», διοργανώνουν την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014, εκδήλωση γνωριμίας του κοινού της Βουλγαρίας με το πολύτιμο έργο του Κώστα Βάρναλη.


Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στο Βελίκο Τύρνοβο, παλαιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, έδρα του βουλγαρικού Πατριαρχείου και μεγάλο πνευματικό κέντρο του Μεσαίωνα, στο πλαίσιο των εορτασμών για την «Ημέρα της Ευρώπης – 9 Μαΐου», στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της πόλης «Π. Ρ. Σλαβέικοφ».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

● έκθεση βιβλίου με έργα του Κ. Βάρναλη και μεταφρασμένες εκδόσεις στη βουλγαρική γλώσσα (01-31 Μαΐου),

● ομιλίες για τη ζωή και το έργο του σημαντικού Έλληνα δημιουργού από καθηγητές του Τμήματος «Κλασικών και ανατολικών γλωσσών και πολιτισμών» του πανεπιστημίου του Βελίκο Τύρνοβο,

● αναγνώσεις ποιημάτων του Κ. Βάρναλη στην ελληνική και βουλγαρική γλώσσα και παρουσίαση του ποιητή με πολυμέσα από φοιτητές που σπουδάζουν τη ΝΕ γλώσσα.

Βελίκο Τύρνοβο, Παρασκευή, Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, 11.30 π.μ.
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη «Π. Ρ. Σλαβέικοφ»
Είσοδος ελεύθερη