Κύκλος Δημοσίων Συζητήσεων στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Το ΕΙΠ πόλος ενότητας και στρατηγικής συνεργασίας με τον εκδοτικό κόσμο.

Η τέταρτη Δημόσια Συζήτηση με τίτλο «Η Ανάγνωση ενώπιον νέων εξελικτικών προκλήσεων», πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00, στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στην οικία Μποδοσάκη [Στρατηγού Καλλάρη 50, Π. Ψυχικό].

Η συζήτηση εντάσσεται στον Κύκλο Δημόσιων Συζητήσεων που ξεκίνησε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με κεντρικό θέμα την Έντυπη, Ψηφιακή και Ηχητική Κουλτούρα του Βιβλίου. Τάσεις, Προκλήσεις και Προτάσεις.

Ομιλητές:

Ντίνα Κακάλη
Διευθύντρια Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης Παντείου Πανεπιστημίου

Ειρήνη Γαμβρού
Διδάκτωρ Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης

Βενετία Αποστολίδου
Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Νίκη Σιώκη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τυπογραφίας και Σχεδιασμού Βιβλίου του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Χριστίνα Μπάνου
Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια «Πολιτικής και Εκδοτικής του Βιβλίου» στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συντονιστής:

Χαράλαμπος Μελετιάδης
Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου,  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Α. Κούκης.

Με ορίζοντα τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο Κύκλος Δημόσιων Συζητήσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού θα συνεχιστεί θέτοντας στη δημόσια σφαίρα θέματα αιχμής για το βιβλίο και το οικοσύστημά του.

Η πρόσκληση της εκδήλωσης