Η BIBLIONET στο 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 85ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων (IFLA) με θέμα: Libraries: dialogue for change – Βιβλιοθήκες: διάλογος για αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, στις 24-30 Αυγούστου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή 3.500 συνέδρων από 135 χώρες.

Παράλληλα λειτούργησε μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες που παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους σύνεδρους να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη της πληροφόρησης και στον χώρο του βιβλίου.

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν ειδικά θέματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, προσφέροντας ευκαιρία στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη. Επίσης συζητήθηκαν και ζητήματα που βρίσκονται στην καρδιά του κοινωνικού ενδιαφέροντος.