Η Νύχτα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας 2016 στο Βουκουρέστι

Κοινές εκδηλώσεις διοργανώνουν στο Βουκουρέστι το Ελληνικό ‘Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της Νύχτας Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας. Πραγματοποιούνται  στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Βιβλιοπωλείο Cărturești-Verona (Οδός Arthur Verona, 13-15).

FCG image WEBΤο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

19:00.  «Στο Φως των Μουσών / În lumina Muzelor / Alla luce delle Muse».
Προβολή των 201 φωτογραφιών Ελλήνων Λογοτεχνών του Ιταλού φωτογράφου Giovanni Giovannetti. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει  ο Νεοελληνιστής Maurizio De Rosa.

19:30. «Η Ελληνική λογοτεχνία: χθες και σήμερα».
Διάλεξη του Maurizio De Rosa (Η διάλεξη γίνεται στα Ιταλικά, με μετάφραση στα Ρουμανικά).

20:30.  Η μεταφράστρια Mara Chirițescu διαβάζει αποσπάσματα από το έργο του Cesare Pavese.

21:00. Προβολή βίντεο: Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας μιλάει για το βιβλίο του «Μάρτυς μου ο Θεός» (διάρκεια: 8 λεπτά).
Το μυθιστόρημα «Μάρτυς μου ο Θεός» απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

21:30. Προβολή της ταινίας «Le amiche» (Οι φιλενάδες), του Michelangelo Antonioni. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα «Tra donne sole» του Cesare Pavese.
tandem WEB
Με την ευκαιρία της Νύχτας της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας, διοργανώνεται, από τα μέλη της EUNIC στη Ρουμανία, συνάντηση – συζήτηση μεταξύ μεταφραστών και συγγραφέων, στο Βιβλιοπωλείο Cărturești-Verona, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 18.00.

Η Νύχτα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια εκδήλωση της EUNIC και υποστηρίζεται  από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο Βουκουρέστι διοργανώνεται για 5η χρονιά και συμμετέχουν 11 πολιτιστικά ινστιτούτα.

Πραγματοποιείται με τη συνεργασία: Carte peste carte, Piua Book Bar, Teatrul de Animatie Țăndărică, Casa Ion Mincu – Sediul Ordinului Arhitecților din România, Cărturești.

Επισκεφθείτε επίσης:
http://bucharest.eunic-online.eu/
http://www.facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene/