«Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών»: Διαγωνισμός παιδικής εικαστικής δημιουργίας στην Σόφια

Η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και το τουριστικό πρακτορείο «Melitours» στην Βουλγαρία διοργανώνουν, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τον διαγωνισμό παιδικής εικαστικής δημιουργίας με τίτλο «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να παροτρύνει τα παιδιά και τους εφήβους στην Βουλγαρία να παρουσιάσουν με τη βοήθεια των χρωμάτων και των σχημάτων την Ελλάδα, μια χώρα την οποία τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί, αλλά την φαντάζονται μέσα από τους μύθους, την ιστορία και τον πολιτισμό της που έχουν διδαχθεί στο σχολείο.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στην Εστία του ΕΙΠ, την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας του παιδιού, ενώ την ίδια ημέρα εγκαινιάζεται και η έκθεση με τα διακριθέντα έργα του διαγωνισμού.

ΕΙΠ Σόφιας
Προθεσμία συμμετοχής στον διαγωνισμό: 8 Απριλίου – 24 Μαΐου 2013

Βραβεία:

Τα βραβεία παραχωρούνται με την ευγενική χορηγία του Τουριστικού πρακτορείου «Melitours». Συμπεριλαμβάνουν ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας για τους νικητές και τους συνοδούς τους. Η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και η ελληνική εταιρεία «Mootley Ballons» θα απονείμουν και τιμητικά βραβεία.

Οι νικητές στον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής, την 4η Ιουνίου 2013, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας του παιδιού. Τα διακριθέντα έργα θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κατά το διάστημα 4 Ιουνίου – 8 Σεπτεμβρίου 2013.