Η «Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου» στην πόλη Ταμπρίζ – Ιράν

English

Η πόλη Ταμπρίζ είναι ο επόμενος σταθμός στην περιοδεία της «Εβδομάδας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2017» στο Ιράν, που διοργανώνεται από τo δίκτυο των Εθνικών Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC) και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου του Ιράν. Πραγματοποιείται από 20 έως 24 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Νατζί.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας τις ταινίες Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου, Τσέλσι – Μπαρτσελόνα του Αλέξανδρου Χαντζή, Λιτότητα του Ρένου Γαβρή, Mαθήματα Οδήγησης του Βασίλη Καλαμάκη, Eβίβα του Δημήτρη Νάκου και της Αμέρισσας Μπάστα, 4 Μαρτίου του Δημήτρη Νάκου, Σύκα του Νικόλα Κολοβού, Ο Σπόρος της Ιφιγένειας Κοτσώνη, H Επιστροφή της Χριστίνας Γούσια, Maasai του Χάρη Λαγκούση, H άλλη όχθη του Θοδωρή Βουρνά.

Συνολικά προβάλλονται πάνω από είκοσι μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, από 8 χώρες της Ευρώπης: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία.

Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Ταμπρίζ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη γενναιόδωρη χορηγία των Ιρανικών εταιριών DMC Aryana και Art Group.

Οι ταινίες προβάλλονται με Ιρανικούς υπότιτλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επίσης:
Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Τεχεράνη