«Η έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο»: Παρουσίαση της έκδοσης των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος από το ΕΙΠ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 7 μ.μ., στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ψυχικό [Στρατηγού Καλλάρη 50].

Στην έκδοση (επιμέλεια: Ανδρέας Γ. Μαρκαντωνάτος & Καίτη Διαμαντάκου), περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και ομιλητριών στο 1ο Συνέδριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας, στο κτήριο Τσίλλερ.

Την έννοια του ηθικού χρέους τόσο στην τραγωδία όσο και στην αριστοφανική κωμωδία, αλλά και τις επιδράσεις της στην ευρωπαϊκή σύγχρονη δραματουργία, αναλύουν οι συμμετέχοντες Βαρβάρα Γεωργοπούλου, Μαρία Γεωργούση, Καίτη Διαμαντάκου-Αγάθου, Δημήτρης Κανελλάκης, Δέσποινα Κοσμοπούλου, Ιωάννης Κωνσταντάκος, Άγις Μαρίνης, Ανδρέας Γ. Μαρκαντωνάτος, Άννα Μαυρολέων, Ειρήνη Μουντράκη, Σμαρώ Νικολαΐδου-Αραμπατζή, Σίσσυ Παπαθανασίου, Αθηνά Παπαχρυσοστόμου, Θεόδωρος Παππάς, Ιωάννης Περυσινάκης, Λαμπρινός Πλατυπόδης, Γιώργος Σαμπατακάκης, Μανώλης Στεργιούλης, Αικατερίνη Συνοδινού και Edith Hall.

Το 1ο Συνέδριο Αρχαίου Δράματος αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εθνικού Θεάτρου, με κοινό στόχο τη δυναμική προώθηση της θεατρικής παιδείας και των κλασικών γραμμάτων ως βασικών αξόνων του ελληνικού πολιτισμού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.