«Ηλεκτρικός Κύκνος»: Το ΕΙΠ στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου – Βουκουρέστι, 17-21 Ιουνίου

Η φετινή 24η έκδοση του Φεστιβάλ διεξάγεται διαδικτυακά λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν τις ταινίες στην πλατφόρμα TIFF Unlimited (https://unlimited.tiff.ro/cinem-casa-festivalul-filmului-european) από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου.

Η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βουκουρέστι συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την ταινία μικρού μήκους Ηλεκτρικός Κύκνος της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Ηλεκτρικός Κύκνος
Συμπαραγωγή Γαλλίας (Ecce Films), Αργεντινής (Un Puma) και Ελλάδας (Homemade Films), 2019
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
Φωτογραφία: Roman Kasseroller
Παραγωγοί: Victoria Marotta (Un Puma), Maria Drandaki (Homemade Films), Caroline Demopoulos (Ecce Films)
Ηθοποιοί: Juan Carlos Aduviri, Nelly Prince, Elisa Massino, Nikita Zuckerberg, Susana Pampin
Διάρκεια: 40’
Περίληψη: «Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν – αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν» .

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και . Οι μικρού μήκους ταινίες της έχουν κάνει πρεμιέρα σε κορυφαία Φεστιβάλ, όπως αυτά των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου και του Λοκάρνο και έχουν αποσπάσει πολλά διεθνή Βραβεία. Έχει τιμηθεί τρεις φορές από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους και ήταν δύο φορές υποψήφια για το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (European Film Awards), ενώ η τελευταία της ταινία, «Ηλεκτρικός Κύκνος» ανακηρύχθηκε Καλύτερη Μικρού Μήκους της χρονιάς από την Ένωση Γάλλων Κριτικών. Οι ταινίες της διερευνούν αρχετυπικά θέματα, όπως είναι ο έρωτας και τα όνειρα, το μυστήριο και το υπερρεαλιστικό στη ζωή, δημιουργώντας συγχρόνως εναλλακτικές πραγματικότητες.