Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00 – 18:00
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 160, Αθήνα 118 54
Είσοδος ελεύθερη

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019!
Ταξιδέψτε με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών!

Για 7η συνεχή χρονιά Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα – μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη, μεταμορφώνουν το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων σε ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, συζητήσεων, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Φέτος, για πρώτη χρονιά μια ραδιοφωνική Βαβέλ θα εκπέμπει ζωντανά από το Σεράφειο ένα μοναδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης Longueur d’οndes της Βρέστης. Στο πολύωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα ακουστούν συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις σε διάφορες γλώσσες, συζητήσεις με συγγραφείς και ειδικούς στο θέμα, κουίζ κ.ά. Από την ολοήμερη γιορτή δεν θα λείπουν εκπλήξεις, δώρα, καθώς και έκθεση βιβλίου του «Μικρού Πρίγκιπα».

Κληρώσεις: Μείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και κερδίστε μικρά και μεγάλα δώρα που θα κληρώνονται καθ’ όλη την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών» του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.